Een nieuwe maand is alweer begonnen dus dat betekend dat het weer tijd is om een nieuw boek te bespreken. Een van mijn favoriete soorten boeken zijn artbooks. Combineer dit met mijn liefde voor Disney films en het zal je niet verbazen welk boek ik dit keer ga bespreken. Ik zal je een hint geven, “let it go, let it go”. Je hebt het inmiddels vast al geraden. Deze keer neem ik een kijkje naar The Art of Frozen door Charles Solomon.

img_theartoffrozen_1

The art of Frozen is, zoals je misschien al verwacht, een boek met verschillende schetsen en ontwerpen van de Disney film Frozen. Naast prachtige afbeeldingen staat er ook veel informatie in; bijvoorbeeld de verschillende inspiratie bronnen voor deze film. Zoals sommige misschien al weten is deze film gebaseerd op het sprookje De Sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen maar, wist je ook dat Disney Noorwegen als inspiratiebron heeft gebruikt voor de omgeving en de gebouwen in Arendelle.

img_theartoffrozen_2

Van verschillende schetsen van de personages tot hele storyboards, dit boek bevat ontzettend veel ontwerpen. Wist je dat Elsa eerst kort zwart haar had, voordat ze besloten haar lang witblond haar te geven? Zelfs haar jurk zag er eerste heel anders uit.

 

img_theartoffrozen_5

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die verschillende onderdelen van de film behandelen. Bijvoorbeeld in de proloog genaamd A Family Affair zie je een storyboard van de scene waarin een jonge Anna en Elsa ontzettend veel plezier hebben in het sneeuw paradijs gecreëerd door Elsa. Daarna volgt de scene waarin Anna gewond raakt en de rest van het verhaal is natuurlijk bekend. Dit is slechts een van de vele scenes die je kan vinden in dit boek.

img_theartoffrozen_7

In dit boek zie je ook heel goed alle details in de ontwerpen van de jurken, het kasteel in Arendelle en het ijzige landschap. Kortom, als je van de Disney film Frozen houdt en een fan bent van de Disney teken- en animatie stijl dan is dit boek zeker iets voor jou. Niet alleen de ontwerpen van de film zelf maar, ook de hele vormgeving van het boek brengt je de sfeer van Frozen en Arendelle. Daarnaast staat er ook leuke extra informatie bij maar, daar wil ik natuurlijk niet al te veel over zeggen. Vraag jij je nu misschien af waar je The Art of Frozen kan kopen? Klik dan op de link hieronder en beleef de prachtige sfeer van deze film opnieuw.

img_theartoffrozen_4

Link: The Art of Frozen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.