Met een aardig aantal consoles in huis, waarvan alle PlayStation consoles aanwezig zijn, was het een kwestie van tijd voordat ook de PlayStation 4 aangeschaft zou worden. De XBOX consoles liggen ons niet en als Nintendo fans staat de Wii U trots onder de tv. Maar die PlayStation 4, daar moesten wij eerst nog niets van weten. De controller was anders en dat touchscreen daar zagen wij het nut nog niet van in. Een share-button was ook niet een feature waar wij echt om zaten te springen. Waarom zouden we al onze gamesessies direct delen met de wereld? Er waren nog maar weinig spellen uitgebracht waarvan de prijskaartjes nog hoger waren dan PS3 spellen. We besloten om de aanschaf nog flink uit te stellen.

Met de release van The Witcher 3 begon het bij mijn vriend toch weer te spelen, toch maar sparen voor de PS4? Knack stond al langer op mijn lijstje net als Little Big Planet 3 en de nieuwe Assassin’s Creed en Killzone games riepen naar onze portemonnee. Toch maar eens kijken naar de spaarpot, daar zat al meer in als we dachten. We werden erg enthousiast en de PlayStation 4 werd als soort van impulsaankoop gekocht. Terwijl we elkaar wijs maakten dat we eigenlijk nog zouden moeten wachten, reden we al naar de winkel. Met een mooie collectie games er meteen bij gekocht en uiteraard een tweede controller waren we klaar voor de next gen console.

img_TheWitcher32

De nieuwigheden van de PS4 die ons eerst totaal niet aanstonden waren al snel vergeten, ze bleken juist erg leuk! De graphics zijn echt prachtig en wat is die console snel zeg! Met die share-knop kan je snel een twitch-sessie starten en hoewel we beiden niet vaak twitchen leek ons dit toch een mooie feature. Die dure games vielen achteraf wel mee: veel waren inmiddels al gezakt in prijs en her en der hebben we ook een tweedehandse game op de kop getikt. Die nieuwe vormen van de controllers voelen eigenlijk wel erg lekker in de hand. Soms moet je gewoon toegeven dat je ernaast zat, dat al je gezeur niet terecht is geweest.

IMG_LittleBigPlanet3_2

De PlayStation 4 heeft een mooi plekje gekregen naast onze Wii U en PlayStation 3. De games hebben hun plek in de kast veroverd en samen gamen we nu heel wat af op de PlayStation 4. Van de aankoop hebben we geen spijt, de console bewijst zich met de snelheid en de graphics. Hoewel er tijdens de release van de PS4 weinig soorten games beschikbaar waren, zijn er inmiddels zat te krijgen die niet alleen leuk zijn om in je eentje te doen maar ook samen te spelen! De meest gespeelde games zijn tot nu Little Big Planet 3, The Witcher 3 en Killzone Shadow Fall. Bloodborne en Lego Jurassic Park staan nog op het verlanglijstje en Sony beloofde op de E3 vele mooie titels waar we erg naar uitkijken. Die PS4 van ons zal voorlopig nog geen stof vangen!

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.