Als je ergens in de twintig bent dan herinner je je misschien nog goed toen Pokémon voor het eerst werd uitgezonden op de Nederlandse televisie. We hebben het hier dan over het tijdperk toen er nog maar 150 Pokémon waren en je de Pokérap mee kon zingen. Sinds de eerste afleveringen van Pokémon was ik verslaafd aan deze serie en toen ik er jaren later achter kwam dat er zowel Pokémon games als manga waren, kon ik niet wachten om deze te gaan spelen en lezen. Op dit moment speel ik zelfs nog steeds Pokémon. Ik speel namelijk Pokémon Alpha Sapphire, maar nog belangrijker voor deze rubriek, ik lees ook Pokémon verhalen. In deze Book Geek rubriek bespreek ik Pokémon Adventures volume 1. Deze manga is geschreven door Hidenori Kusaka en getekend door Mato.

POK_ADV_vol01Cover.indd

Pokémon Adventures vol. 1 is de allereerste volume van het allereerste verhaal. Om dit verhaal volledig af te lezen raad ik je aan om volumes 1-3 te lezen. Daarna begint er weer een nieuwe verhaallijn. Deze drie volumes gaan namelijk over Red, Blue & Green en als je de Pokémon games hebt gespeeld dan weet je misschien wel welke personages dit zijn. In vol. 1 begint Red zijn reis als Pokémon trainer. Met Poliwhirl bij zijn zijde beleeft hij veel avonturen. In een van zijn eerste avonturen krijgt Red de bekende Pokédex en een Bulbasaur om hem te helpen tijdens zijn reis. Ook ontmoet Red de kleinzoon van Professor Oak, genaamd Blue. Tot slot komt Red ook een hele chagrijnige Pikachu tegen. Dit zijn natuurlijk allemaal bekende personages als je de anime hebt gekeken. De grote verhaallijn draait om Red’s gevecht met Team Rocket, maar ik zal hier niet al te veel over verklappen.

img_pokemonadventures_2

Persoonlijk moest ik wel even wennen aan de tekenstijl die was gebruikt voor deze manga, maar ondanks dat ziet het er geweldig uit. Na elk verhaal zit er een sneak peek naar de volgende volume. Daarnaast is er een wereldkaart inbegrepen die veel leuke informatie bevat. Dit helpt de lezer om een goed beeld te krijgen van de Pokémon wereld. Tot slot wordt de status van Red’s Pokédex ook vermeld. Zo kun je bijhouden welke Pokémon Red is tegengekomen, welke Pokémon er in zijn team zitten en welk level ze zijn.

img_pokemonadventures_4

Ik heb tot nu toe de eerste twee volumes gelezen en ik vind het een ontzettend leuke serie. Het brengt voor mij herinneringen naar boven van toen ik thuis bij mijn ouders voor het eerst alle bekende Pokémon personages op TV zag. Daarnaast zijn Poliwag (Poliwag evolueert in Poliwhirl) en Bulbasaur een van mijn favoriete Pokémon en ze verschijnen al in vol. 1. Als jij een Pokémon fan bent die de anime heeft gekeken, de games heeft gespeeld, en nu een nieuw verhaal van Pokémon wil beleven, dan is dit de manga voor jou. Al zijn de verhalen niet allemaal origineel, het blijft leuke om deze creatieve wereld op een nieuwe manier te beleven. Mocht je jezelf nou afvragen waar je deze manga kan vinden dan maak je geen zorgen. Ik heb hieronder wat links staan naar een website waar ik eigenlijk al mijn boeken koop.

Veel leesplezier en mocht je deze manga al hebben gelezen dan laat me in de comments weten wat je ervan vind.

Pokémon Adventures: Volume 1, Volume 2, Volume 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.