Tropico 5 is natuurlijk al eerder verschenen op de PC en scoorde destijds in onze recensie een 7.4. Nu is deze city builder ook eindelijk te spelen op de PlayStation 4, hoe zal hij daar scoren?

Tropico 5 is de eerste city builder op de PlayStation 4. Na heel wat keren te zijn uitgesteld is de game dan eindelijk verschenen. De game lijkt in eerste instantie erg veel op de SimCity series maar als je al eventjes hebt gespeeld heb je snel genoeg door dat het toch net iets anders speelt. Tropico 5 voelt minder serieus aan dan SimCity. Het andere grote verschil dat je in dit geval een President bent en in SimCity een burgermeester. In Tropico 5 ben je de baas van een eiland met je eigen dictatuur. Voor diegenen die de franchise nog niet kennen: Tropico speelt zich af op de Caraïbische eilanden. Je krijgt in de game volledig de keuze om als dictator aan de slag te gaan of juist als een democraat. Je bent leider van het eiland met bewoners die je aanbidden, maar dit moet je natuurlijk wel zo houden.

img_Tropico5_2

Je bent in het begin nog niet El Presidente maar start je als een gouverneur in het Victoriaanse tijdperk. In dit bescheiden begin, moet jij je mensen door de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog en daarna nog verder heen begeleiden. Elk jaar brengt een nieuwe reeks van uitdagingen. Omdat je kleine eilandstaat wordt ingeklemd tussenin de wereld met grootmachten, moet je er alles aan doen om leider te blijven. Je doet dit natuurlijk ook voor het welzijn van het volk, en je Zwitserse bankrekening.

img_Tropico5_3

Heerlijk om te spelen op de PlayStation 4
Tropico 5 is een fantastische aanwinst op de PlayStation 4. Heb je de games al eerder gespeeld dan zal het wel bekend aan voelen. De kwaliteit van deze game is erg goed. Er zit zo ontzettend veel diepgang en uitdaging in dat je hier ongelooflijk lang veel speelplezier van zult hebben. De besturing werkt heerlijk met de controller. Alles wordt stap voor stap uitgelegd in de tutorial. Dus ook voor beginners is het heel goed te doen, zolang je er maar genoeg tijd en geduld in stopt. Er zijn twee minpunten in deze game: Het eentonige achtergrond deuntje en de niet goed werkende auto-save functie. Gelukkig kun je aan het eerste minpuntje zelf wat doen, door lekker je eigen muziek af te spelen via Spotify op je PlayStation 4. Ten tweede saved de game op de meest onlogische momenten. Bij deze geef ik je dan ook de tip: Save de game tussendoor zo nu en dan zelf op.

img_Tropico5_1

Het is heerlijk genieten op de zandstranden van Tropico 5. Of je nu alleen of met anderen online speelt. In de Multiplayer kun je de competitie aangaan met vreemden of met vrienden samen spelen om doelstellingen te voltooien. De game ziet er grafisch goed uit. De voortdurende machtsstrijd tussen verschillende facties in het spel – zowel intern als in het buitenland – creëert het steeds meer uitdaging voor je om je goed te gedragen als El Presidente. Hetzij door middel van geweld of liefdadigheidsacties, aan jou de keuze!

Mirjam’s oordeel review_cijfer_8.6
Tropico 5 is vanaf nu een van mijn favoriete games op de PlayStation 4. Het genre moet je liggen om van deze game te gaan houden. Ik vind het heerlijk om onderuit gezakt op de bank heerlijk te bouwen en mijn eigen economie te creëren. De game heeft een zeer hoge replaywaarde dankzij de Skirmish en Multiplayer modi.

+ Hoge replaywaarde, een city builder met veel diepgang, grafisch erg mooi
– Irritante achtergrond muziek, auto-save functie werkt niet altijd even fijn

Kopen als: je van strategische games en of city builders houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.