Op 22 mei 2013 verscheen The Incredible Adventures of Van Helsing, gevolgd door The Incredible Adventures of Van Helsing II op 22 mei 2014. Hoe kan het dan ook anders dat er op 22 mei 2015 The Incredible Adventures of Van Helsing III zal verschijnen?! Ik speelde voor jullie de closed beta.

Lady Katarina en Van Helsing zijn terug. De gothic-noir steampunk action RPG met invloeden van Bram Stoker’s ‘Dracula’ begint aan zijn laatste avontuur. Van Helsing en Katarina bevinden zich wederom in Borgovia waar de burgeroorlog ten einde is. Helaas is niet alles pais en vree. Van Helsing is in een persoonlijk strijd verwikkeld. Hij gaat achter zijn nemesis aan nadat hij het verkeerde pad op gaat.

img_VanHelsing3_2

Naast single player (welke alleen speelbaar was in de beta) kun je in de volledige game ook op pad gaan in co-op met vier spelers of met acht spelers PvP-gevechten aan gaan. Sommige onderdelen uit deel twee gaan mee naar deel drie, zoals de Tower-Defence mini-games en je Secret Lair. De layout is iets veranderd ten opzichte van de vorige game, maar voor het grotendeel blijft dit hetzelfde. In de preview kon ik aan de slag gaan met de Protector class of met de Elementalist class. Naast deze twee zijn er nog vier andere klassen (Bounty Hunter, Umbralist, Phlogistoneer en Constructor) met elk hun eigen skills en talenten. Ik ben voor de Elementalist gegaan omdat ik wel van spreuken en kleurrijke aanvallen houdt.

img_VanHelsing3_5

Monsters, mechanische figuren, donkere grotten, bossen, dwergen en de heks die Hans & Grietje te grazen nam. Je zal een heel scala aan vrienden en vijanden gaan ontmoeten in Borgovia. Je kunt ervoor kiezen om ‘hardcore karakter’ aan te vinken, dan zul je wanneer je dood gaat, ook echt dood blijven. Geen respawn voor gold of gratis respawn naar je Secret Lair. Leuk voor de diehards, maar niet aan te raden voor beginners.

img_VanHelsing3_1

Vijanden droppen uiteraard loot, maar je kunt ook loot vinden in bijvoorbeeld schatkisten. De loot was op dit moment nog niet heel gevarieerd, maar het was dan ook maar een preview build. Loot kun je verdelen tussen jezelf en Katarina. Wanneer je inventory vol zit kun je uiteraard je loot wat overbodig is laten vallen, verkopen bij vendors of in je storage opslaan. In de Secret Lair zijn weer verkopers van wapens, uitvindingen en potions te vinden.

img_VanHelsing3_4

Je karakters levelen in de game. De levelcap is van 60 naar 90 gegaan. XP krijg je onder andere door het succesvol afsluiten van quests. Op je pad zul je meerdere extra missies aan kunnen nemen. Heerlijk veel uurtjes rondrennen en gamen dus. Daarnaast kun je zowel Katarina als Van Helsing volledig naar je eigen smaak en wensen skills en spellupgrades geven. Ook je wapens kun je upgraden. Je kunt de game overigens met muis en keyboard spelen of met de Xbox 360 controller, waar in dit geval voor de verandering mijn voorkeur naar uitging.

img_VanHelsing3_3

Heathers Oordeel:
Ik baalde dat er een limiet zat aan wat ik kon doen en hoe ver ik in het verhaal kon komen in de beta. Begrijpelijk uiteraard, maar ik wil deze game zeker weten helemaal gaan spelen. De omgevingen, de graphics, de mogelijkheden, het verhaal, ik vond het geweldig! Ik heb nooit de vorige delen gespeeld en had eigenlijk nog nooit van de game gehoord, maar ik ben zo hooked dat ik de vorige delen waarschijnlijk ook nog wel ga halen. Ik ben eigenlijk geen bugs tegen gekomen, of misschien waren ze zo klein dat ik ze over het hoofd gezien heb. Ik kan niet wachten tot de volledige game speelbaar is. De opties, sfeer en mogelijkheden zijn super. Je vind de game hier.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.