Afgelopen zaterdag had Nintendo drie uur lang de demo van Splatoon opengesteld. Van 05.00 tot 06.00 uur, van 13.00 tot 14.00 uur en van 21.00 tot 22.00 uur. Splatoon is een shooter waarin het voornamelijk gaat om het schieten van verf.

img_splatoonview1

De demo begon met een tutorial. Ik had me er snel doorheen gewerkt omdat ik maar een uur de tijd had om de game te spelen. Ondanks de besturing ging de tutorial me goed af. In Splatoon speel je een jongen of meisje en moet je proberen om het hele speelveld te kleuren in jouw kleur. Als je verf op is moet je herladen. Dit kan door je te transformeren in een inktvis en door je verf heen te zwemmen, om zo verf op te pakken om vervolgens weer weg te schieten.

De demo had vier soorten wapens. Een gewoon geweer waar niets bijzonders aan is, een licht machinegeweer met een kleinere afstand voor het schieten. De demo had ook een sniper geweer waar je tegenstander goed mee uit kan schakelen van ver, maar niet veel verf spuit. Als laatste, mijn favoriet, een supergrote verfroller. Deze verfroller is heel breed waardoor je grote delen van het veld in één keer kan verven. Ook kan je over tegenstanders heen rollen om ze te vermoorden.

img_splatoonview3

Leuke elementen uit de game vond ik dat je ook tegen de muur op kan schieten, zodat je als inktvis naar boven kan zwemmen en bovenop een krat, toren of muur kan klimmen. Een ander leuke toevoeging is het gooien van een verfbom, dat spreekt wel voor zich. Als je dood gaat, respawn je opnieuw. Je kan dan teleporteren naar medespelers om hen te helpen.

De besturing van de demo vond ik best lastig. Het lopen is wel makkelijk en het kijken ook, maar je moet de Wii U gamepad ook heen en weer bewegen om te richten. Dat gaf voor mij de doorslag om de verfroller te pakken, want dan loop je het veld rond en hoef je niet te richten.

img_splatoonview5

Splatoon is vanaf 29 mei te verkrijgen voor Wii U.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.