Als jullie net zoals ik veel gameplay videos kijken op YouTube dan heb je misschien gemerkt dat een nieuwe game veel populariteit aan het vergaren is onder de YouTubers. Deze game heet Reign of Kings. Op dit moment zit de game nog in early access, maar je kan hem al wel kopen via Steam. Hieronder vinden jullie een korte preview van Reign of Kings.

img_ReignofKings_1

Reign of Kings is een RPG, geïnspireerd door Rust en Chivalry, dat zich afspeelt in een middeleeuwse wereld. Om te overleven moet je jagen, hout verzamelen en nog veel meer om zo een harnas te creëren en jezelf te beschermen. Daarnaast kun je een eigen huis bouwen, je eigen wapens maken en zelfs een guild vormen. De items die je maakt kun je gebruiken om je eigen koninkrijk te creëren en uiteindelijk de koning van zijn troon af te stoten. Dit is namelijk een heel belangrijk aspect van deze game. Als speler mag je namelijk strijden om de troon. Want als koning bepaal jij hoe hoog de belasting is. Je kan tot wel 20% belasting vragen van de inwoners van jouw koninkrijk. Dit betekend dat jij 20% van de verzamelde goederen van andere spelers krijgt. Ben je een lid van de koning’s guild dan hoef je geen belasting te betalen. Echter, de bevolking kan ook tegen je in opstand komen. Hoe houd je als koning de bevolking te vriend en vraag je belasting?

img_ReignofKings_2

Volgens de Reign of Kings’ website is deze wereld ontworpen met het idee dat er een competitie zal ontstaan voor de troon. Middelen die je nodig hebt om te overleven zijn op strategische plekken in de wereld geplaatst, om ervoor te zorgen dat er conflict ontstaat. Spelers kunnen tegen elkaar vechten en elkaar zelfs ontvoeren. Nu is de vraag: probeer je de koning van het koninkrijk te worden of niet?

 

Nogmaals deze game is in early acces maar mocht je hem willen spelen dan kan je Reign of Kings hier vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.