Soms is het heerlijk je eigen soort van Star Trek avontuur te beleven. Zo voelde het voor mij althans terwijl ik de demo van Rebel Galaxy mocht spelen.

Rebel Galaxy is een actie simulatie rpg game wat zich afspeelt in, je raad het al, de ruimte! Wanneer er zo’n game binnenkomt is het voor mij altijd een feestje. Er zijn heel wat SF games te vinden maar ze zijn lang niet allemaal goed uitgewerkt. Soms zijn ze te uitgebreid, is de besturing een ramp of is het gewoonweg allemaal net niet. Rebel Galaxy is echt een van de leukste SF games die ik de afgelopen tijd heb mogen spelen, terwijl dit slechts een demo was.

img_Rebel_galaxy_008

img_Rebel_galaxy_007

Rebel Galaxy heeft alles wat je in een SF game wilt hebben. De galaxy is uitgebreid en bevat verschillende atmosferen, precies zoals het hoort! Je hebt de keuze uit verschillende ruimteschepen en je ontmoet er allerlei buitenaards gespuis. De geluidseffecten en soundtrack zijn een mix van de vroege Bloodhound Gang muziek en Hitchhiker’s Guide to the Galaxy dialecten. Maar het beste van alles is dat je met je ruimteschip gebruik kan maken van de warp technologie! (Star Trek fictieve technologie om ruimteschepen met een snelheid groter dan de lichtsnelheid te laten voortbewegen gebaseerd op Einstein’s relativiteitstheorie.) Als een klein meisje achter mijn PC scherm voelde ik me even als Kapitein Janeway, (al ben ik meer Picard fan) terwijl ik mijn Hammerhead ruimteschip naar een missie Warp.

img_Rebel_galaxy_002

img_Rebel_galaxy_004

Maar goed, genoeg trekkie-gedrag, tijd om het verder te hebben over Rebel Galaxy en waarom je de game moet hebben! Je gaat op zoek naar je tante die voor zover jij weet een flink fortuin heeft weten te vergaren door het handelen in de ruimte. Terwijl je op zoek gaat naar haar ontmoet je allerlei aliens die je verschillende keuzes voorleggen. Je leert al vrij snel dat net als in de echte wereld ook in de ruimte er verschillende louche zaken zijn die je kan oppakken. Ga je voor het snelle geld met daarbij een groot risico of speel je het liever op veilig, de keuze is aan jou!

img_Rebel_galaxy_005

Terwijl je verschillende missies uitvoert verdien je tegoed om je ruimteschip, je begint met Hammerhead, te upgraden. Je hebt verschillende wapens, verdedigingsmechanismes zoals schilden en ook vrachtmogelijkheden om uit te kiezen voor je schip. Het fijne is dat je deze aangeschafte materialen ook weer kan verkopen. Want uiteraard wil je graag een groter schip zodra je genoeg centjes hebt gespaard. Hoe je jouw schip uitbouwt ligt echt aan hoe je de game wilt spelen. Wanneer je besluit veel risico’s te gaan nemen zorg ervoor dat je goed bewapend bent want het ruimte-tuig die jou willen belemmeren is dat ook!

img_Rebel_galaxy_003

img_Rebel_galaxy_001

Naast geld verdienen met missies heb je ook verschillende handel mogelijkheden binnen de game. Je kan hele brave items kiezen om te verhandelen. Het fijne is dat je meteen kan zien hoe risicovol het is om iets te verhandelen en wat je ervoor krijgt. Als je het lijstje afgaat kom je ook wat lugubere en illegale handelsmogelijkheden tegen. Ja ook in de ruimte zijn er regels!

img_Rebel_galaxy_006

Mijn eerste indruk van Rebel Galaxy is dat de game echt ontzettend uitgebreid is maar niet ingewikkeld. Ze hebben een realistisch beeld weergegeven van hoe de ruimte eruit ziet met verschillende nevels, ruimteafval, planeten en nog veel meer. Ik heb me ontzettend weten te vermaken met de game en vond het erg jammer dat de demo was afgelopen. Het is voor mij echt een goed compleet plaatje met de juiste soundtracks, geluidseffecten en visuals. Kom maar op met de release want ik wil weer verder spelen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.