Kirby Fighters Deluxe is een vechtspel voor 3DS en 2DS. Het spel is een uitbreiding van Kirby Fighters. Kirby Fighters Deluxe kent een single- en multiplayermodus, twaalf verschillende uitrustingen en elf stages. Een game die alleen maar draait om Kirby.

img_kirby_fighter1

In de singleplayermodus probeer je zo snel mogelijk acht rondes door te komen om vervolgens King Dedede te verslaan. Dit kun je doen met de volgende vaardigheden: Sword, Cutter, Beam, Whip, Parasol, Archer, Bomb, Hammer, Fighter of Ninja. Als je in het bezit bent van Kirby: Triple Deluxe kan je ook Beetle of Bell gebruiken. Elke vaardigheid heeft zijn eigen uitrusting voor Kirby. Ben je in staat om King Dedede te verslaan, dan krijg je een zeldzame outfit voor die vaardigheid. Lukt het met moeilijkheidgraad Very Hard, dan krijg je een speciale beloning. Het spel kent vier moeilijkheidsgraden: Easy, Normal, Hard en Very Hard.

img_kirby_fighter2

Er zijn elf verschillende stages waarin je kunt vechten. Spring en zweef om niet geraakt te worden door je tegenstanders of door de Springy Hand of de Haldera Vulkaan. Als je toch geraakt wordt, kom je terug als geest en mag je de anderen proberen te raken. Lukt het niet om je tegenstanders te verslaan? Maak dan gebruik van een van de leuke items zoals eten en drinken waarmee je je energie weer op peil brengt. Gebruik kanonnen, stekelbollen en sterren om extra schade te berokkenen en gebruik power-ups om sneller of zelfs onverslaanbaar te worden.

img_kirby_fighter4

In multiplayer kan je samen met drie vrienden vechten. Door middel van Download Play kan je ze uitnodigen mee te spelen. Zo hoef je niet in je eentje King Dedede te verslaan. De speler met het spel mag kiezen welke vaardigheid hij wil. De Download Play-spelers kunnen alleen kiezen uit Sword, Cutter of Beam. Je kunt de kleur van je Kirby veranderen door de L or R knop boven op je 3DS/2DS in te drukken. Om je vrij gespeelde outfit te selecteren gebruik je de X knop. A is springen en B is aanvallen.

img_kirby_fighter3

Celine’s oordeel: review_cijfer_6.2
Ik vind het spel niet echt origineel. Er bestaan al zoveel platform vechtspellen! Na dat je elke vaardigheid een keer hebt gespeeld, is het plezier er vanaf. Als je alle outfits hebt, is er geen volgend doel om verder door te willen spelen. Het spel draait om Kirby, dus hij is het enige personage dat speelbaar is. Op een begeven moment heb je alle hoedjes zo vaak gezien dat het je neus uit komt. Ik vind het jammer dat de multiplayer niet online is. Er zit meer uitdaging in en het maakt het gezelliger om de game te spelen. Ik stoorde mij niet aan de graphics, die zagen er goed uit. Ben jij een groot Kirby fan dan ben jij vast onder de indruk van deze game! Voor mij is het is te simpel. Ik zoek net iets meer uitdaging op.

+ De diversiteit van wapens
– weinig diepgang

Kopen als je: het verschil tussen Kirby en Pokemon niet kent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.