Toad heeft zich in de levels van Captain Toad: Treasure Tracker verstopt en wij moeten hem gaan zoeken. Wat voegt de Toad Amiibo toe aan deze game?

Amiibo – poppetjes die draadloos communiceren met je Wii U of Nintendo 3DS en je zo meer mogelijkheden geven in bepaalde games. Onlangs is de Amiibo van Toad op de markt gekomen, welke je kunt gebruiken in games als Mario Party 10 en Captain Toad: Treasure Tracker. Ik heb Toad bij deze laatst genoemde game mogen uittesten.

img_Toad_amiibo1

Men neme de game Captain Toad: Treasure Tracker en starten deze op, op de Wii U. We kiezen een van de drie hoofdstukken die je waarschijnlijk nu wel hebt uitgespeelt. Je bladert naar een willekeurige pagina en haalt Toad uit zijn Amiibo verpakking. Hierna houd je Toad boven het vierkante logo, linksonder op de Wii U game pad.

Wat er daarna gebeurd is uiteraard magie. Een old skool pixel Toadje zal in je game verschijnen en het level omtoveren tot een Hide and Seek (zoek en vind) level. Dit kun je bij elk level, in elk hoofdstuk doen. Dit betekend dat je in meer dan zestig levels de kleine Toad moet gaan zoeken! Daar ben je dus wel even zoet mee.

img_Toad_amiibo2

Soms heb je Toad redelijk snel te pakken, soms ben je frustrerend lang bezig. Toad kan ergens in het level als een soort plaatje opgeplakt zijn, of hij hangt ergens onder – en in sommige levels beweegt hij zelfs. Je moet dus weer goed gebruik maken van het draaien van de levels. Ook inzoomen is een must. Om je te helpen maakt Toad een redelijk irritant geluidje. Irritant, maar wel een goede aanwijzing of je in de buurt bent of niet. Wanneer je Toad ziet, tik je met je vinger op je game pad, op de plek waar Toad zit. Zodra je Toad gevonden hebt, zal je level een speciale stempel krijgen. Met deze stempel kun je zien dat je Toad in het level gevonden hebt.

Heathers Oordeel:
Toad is mijn allereerste Amiibo ooit. Hij ziet er supercute uit en ik moet zeggen dat het echt een toffe uitbreiding voor de game is. Sommige Toad’s zal je snel vinden, maar lang niet alle Toad’s zijn zo gemakkelijk opgespoord. Dit voegt dus veel gameplay uren toe aan een game die je misschien al uitgespeelt hebt. Captain Toad: Treasure Tracker is een echte puzzelgame en de Amiibo voegt weer een nieuwe puzzeldimensie toe. Heb je ook nog Mario Party 10, dan kun je Toad daar ook voor gebruiken en zo in de Amiibo-party modus een bordspel openen. Een aanrader dus!

+ Veel extra uren gameplay voor Captain Toad: Treasure Tracker. Soms moeilijk te vinden Toad’s.review_cijfer_9.0
– Toad z’n stemmetje is soms wat irritant. Een Amiibo is niet goedkoop.

Kopen als je: Een fan bent van paddenstoelen zoeken.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.