Er zijn afgelopen jaren al heel wat Inazuma Eleven games uitgebracht. Ik heb door tijdgebrek er nog nooit een kunnen spelen. Stiekem leek mij deze getekende voetbal RPG erg game leuk. Lees in deze review mijn eerste ervaring met een Inazuma Eleven game.

Inazuma Eleven is een erg populaire serie in Japan, ook in Europa doet de serie het erg goed. Zo merk ik dat ook altijd bij mij in de winkel. Zodra er een nieuwe uit is, vliegt deze over de toonbank. Inazuma Eleven is een RPG met een voetbal thema en dat raakt een breed publiek.

img_inazuma_chronoStones_1

Inazuma Eleven GO Chrono Stones is in twee uitvoeringen te verkrijgen: Thunderflash en Wildfire. Hiermee doet Level-5 precies hetzelfde als de Pokémon-games. Hierin zijn dan subtiele verschillen in rivalen, spelers, beschikbare speciale vaardigheden en Fighting Spirits voor de rest zijn de versies nagenoeg hetzelfde.

In dit deel word je in een speciaal team naar het verleden gestuurd om belangrijke gebeurtenissen te veranderen in de voetbalwereld, met hoofdpersonage Arion. Hij neemt je mee in zijn parallelle-tijdlijn avontuur, om er voor te zorgen dat voetbal blijft bestaan. Er is namelijk een slecht persoon in de toekomst die er voor wil zorgen dat iedereen voetbal gaat vergeten, dus met het uiteindelijke doel: dat het nooit zou hebben bestaan.

img_inazuma_chronoStones_3

De liefde voor het voetbal begon toen Arion als kleuter door een voetballer werd gered van een ongeluk. Zijn passie voor het voetbal is hierdoor zo intens dat het bij hem onmogelijk is om voetbal te wissen uit zijn geheugen. Samen met anderen van wie hij hulp krijgt, gaan verschillende tijdreizen maken om de badguy te stoppen.

Gameplay
De game speelt erg fijn en is erg vermakelijk. Het ene moment wandel je door mooie kleurrijke stadjes en dorpjes en het andere moment speel je leuke spannende strategische voetbalwedstrijden. Ik ben zeer onder de indruk hoe heerlijk en verslavend de gameplay van Inazuma Eleven is. Dat in combinatie met ook nog eens een leuk en spannend verhaal. Ik heb namelijk erg genoten van de cut-scenes, die prachtig in 3D zijn.

img_inazuma_chronoStones_2

Mirjam’s oordeelreview_cijfer_7.5
De anime in Inazuma Eleven GO Chrono Stones: Thunderflash is erg tof. Er wordt goed afgewisseld in het spelen en kijken. De game is ook ideaal voor onderweg, je kunt namelijk bijna op elk gewenst moment opslaan.

+ 3D is prachtig, goed anime gehalte, leuke combo RPG & voetbal.
– Heb geen zijmissies kunnen vinden.

Spelen als je: eens een keer iets anders wilt dan Pokémon en in bent voor een potje voetbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.