DmC: Devil May Cry Definitive Edition is de geremasterde versie van de game uit 2013. De Definitive Edition is beter geoptimaliseerd, met onder andere een resolutie van 1080p met daarbij 60 frames per seconde. Verder bevat de game alle downloadbare content die voorheen is verschenen voor DmC.

img_Dmc2

Broers
De Devil May Cry serie heeft al vier delen achter zich. DmC: Devil May Cry Definitive Edition is eigenlijk een reboot, het verhaal in een nieuw jasje. In deze game kom je meer te weten van de historie. DmC speelt zich af tijdens de jonge jaren van Dante. Hij is een zoon van een menselijke moeder en een duivelse vader. Dante de half engel zit klem tussen deze twee werelden. Je bent je geheugen kwijt en je komt erachter dat je een tweelingbroer genaamd Vergil hebt, die half demoon is. Dante en Vergil zijn Nephilim, die in staat zijn om de demoon koning Mundus te doden. Dante en zijn broer gaan de strijd aan met Mundus, die hun vader vasthoud in de hel. In het proces wordt de waarheid onthuld over zijn verleden, evenals zijn opmerkelijke krachtige bevoegdheden. In het begin heb je eenvoudige basisbesturing, die uiteindelijk super uitgebreid wordt met briljante combo’s en elegante moves. DmC gooit je van het ene actie set stuk naar de volgende in een razend tempo en dit allemaal in platformachtige omgevingen. De wereld limbo waar jij je in begeeft, heeft mooie rode kapotte stadsgezichten, hier en daar grotachtige tunnels bekleed met groene drab en knipperende neon lichten. De kleurrijke look ziet er visueel prachtig uit in de nieuwe 1080p gedaante.

img_DmC3

Framerate
Wat een verschil maakt in deze Definitive Edition, is de frame rate. Je kunt zeggen wat je wilt over hoeveel mensen daadwerkelijk zullen opmerken hoe hoog de framerate en resolutie eigenlijk is, voor dit soort games is die extra 30 frames erg wel heel fijn. Als je dit eenmaal gewend bent dan wil je niet meer anders. Het is deels de reden waarom ik heb gewacht op dit deel. Een tijdje terug stond ik namelijk op het punt DmC te kopen op de PlayStation 3, maar in die periode gingen de geruchten van deze editie, dus wachtte ik maar even. Het was het wachten zeker meer dan waard dankzij de scherpere beelden, het algemene gevoel van perfecte gameplay en leuke extra bonussen. Dit is echt wat een definitieve editie zou moeten zijn. Dus hier zijn we twee jaar verder, de PlayStation 4 en Xbox One eigenaren kunnen eindelijk los in deze 60fps actie. Het is een fantastische game vol met veel creatieve krachtige moves.

img_DmC1

Mirjam’s oordeel review_cijfer_7.9
Als je DmC nog niet hebt gespeeld, dan moet je deze game echt gaan spelen. Ik vind deze Devil May Cry eigenlijk een van de leukste van de serie. Een goed verhaal dat je wilt blijven volgen tot het eind.

+ Goed verhaal
+ Mooie graphics
+ Inclusief alle content
+ Speelt lekker snel
– Hier en daar wat haperingen tijdens de tussen filmpjes
– Soms wat te irritante harde muziek

Zoek je een leuke hack & slash game voor je PlayStation 4 of Xbox One, dan doe je er goed aan om DmC: Devil May Cry – Definitive Edition in huis te halen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.