Het wordt weer oorlogje spelen! Dit keer gaat het niet tussen terroristen en militairen. Nee, we mogen gevechten tussen criminelen en de politie verwelkomen in Battlefield Hardline.

Ontwikkelstudio Visceral Games, bekend van onder andere de Dead Space games, maakten hun Battlefield-debuut in 2013 met de DLC Battlefield 3: End Game. Dit beviel EA zo goed, dat ze de leiding kregen over Battlefield Hardline. Een frisse wind dus door Battlefield-land.

img_hardline1

In Battlefield Hardline is er een harde strijd gaande tussen de drugsbazen en criminelen en de politie. We bevinden ons niet in een kapotgeschoten land, maar gewoon in Amerika. Mappen met onder andere villa’s, moerassen, en steden als Miami zijn dus het decor voor dit deel.

In de campaign volgen we detective Nick Mendoza. Het verhaal begint in de toekomst en schijnbaar ben jij (Nick) een dirty cop geworden, want je mag de gevangenis in. Corruptie speelt een grote rol in het verhaal van de campaign. We nemen weer een stapje terug en je bent weer in het verleden. Jij mag als Nick de drugsstrijd aan gaan met de criminelen in Florida. Dit doe je niet alleen, je gaat hulp krijgen van je vrouwelijke partner, Khai Minh Dao.

img_hardline2

In de campaign zal je onder andere veel stealth elementen vinden. Uiteraard kun je de criminelen gaan neerknallen, maar je kunt ze ook stilletjes knock out slaan of arresteren en geld krijgen voor de gezochte criminelen. Het verbaasde mij steeds hoeveel handboeien Nick op zak heeft. In een episode kun je zo meer als twintig criminelen in de boeien slaan. Daarnaast krijg je een speciale scanner mee waarmee je criminelen kunt taggen en bewijs kunt verzamelen.

img_hardline5

De campaign telt elf episodes, 23 bevelschriften, zeven zaken, 71 bewijsstukken en 32 opdrachten. Een hele uitgebreide singleplayer campaign dus! Je kunt het jezelf zo moeilijk of gemakkelijk maken als je wilt. Het tijdperk waarin je shooters als Battlefield puur voor de multiplayer ervaring koopt lijkt verleden tijd, want de campaign biedt een leuk en boeiend verhaal, waarbij je op verschillende manieren kunt spelen. Zeker niet overslaan dus!

img_hardline6

Dan het multiplayer gedeelte van de game. Zoals ik eerder vertelde gaat de strijd tussen de criminelen en de politie in Amerika. Uiteraard zijn er mappen (negen) met het ouderwetse Team Deathmatch en Conquest, waarbij je punten pakt en verdedigt, maar er zijn ook nieuwe speelstijlen. Zo is er Heist. In Heist zullen de criminelen tassen met geld stelen en naar een helikopter vluchten, terwijl de politie ze moet gaan tegenhouden.

img_hardline4

In Hotwire gaan zowel de criminelen als de politie achter auto’s aan. Veel racen dus! Voor de rest werkt Hotwire zoals Conquest, maar dan dus met auto’s. In de Blood Money modus draait het om geld. Criminelen willen het geld jatten en voor zichzelf houden. Dit doen ze door het in een kluis te stoppen en het te verdedigen. De politie wil dit geld uiteraard ook hebben, maar dan als bewijsmateriaal. In Rescue hebben de criminelen mensen gegijzeld. De politie moet in elk geval een van de gevangenen bevrijden om te winnen. Doe je dit niet dan winnen de criminelen. In Crosshair wordt een van de spelers in een team aangewezen als VIP. Het andere team moet deze speler doden, terwijl de rest de VIP moet beschermen en naar de safezone moeten brengen. Iedereen heeft maar een leven, dus dood is dood.

img_hardline3

Allemaal erg interessante en leuke nieuwe speelstijlen dus! Je krijgt voordat je op de map spawned uiteraard de keuze om een bepaalde class te kiezen. Operator, Mechanic, Enforcer en Professional zijn de class-stijlen waaruit je kunt kiezen met elk hun eigen specialisme. Mechanics zijn bijvoorbeeld handig in mappen waarin veel gereden word en Operators zijn er voor de healthpacks.

Heathers oordeel:review_cijfer_8.5
Grafisch is alles op zich netjes, maar uiteraard zijn er een aantal glitches en bugs te vinden in zowel de multiplayer als campaign. Battlefield Harldine blijft voornamelijk Battlefield 4 in een nieuw jasje, met het verschil dat Hardline toch een zeer interessante en leuke campaign heeft. Ook zijn de nieuwe speelstijlen erg leuk om te doen. Een uitgebalanceerde multiplayer is de heilige graal, maar hier laat ook Battlefield Hardline het hier en daar soms afweten. Toch is Hardline over het algemeen een fijne game geworden waar je heel wat speeluren in kwijt kan. Good cop, bad cop op zijn best.

+ Een nieuwe kijk op oorlog voeren, leuke campaign.
– Niet op alle mappen even gebalanceerd, paar glitches.

Kopen als je: Eens niet creatief met handboeien wilt doen.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.