Scram Kitty was voorheen een Nintendo Wii U-exclusive. Nu is de game ook uit op de PlayStation 4 en PlayStation Vita onder de naam Scram Kitty DX.

Scram Kitty DX is een top-down platform/shooter, die de genres heel goed combineert. Je kunt niet vrij bewegen maar je zit vast aan een magnetische rails. Op die manier moet je door de levels verplaatsen om vijandige muizen te verslaan en kattenvrienden te bevrijden. Deze editie is extra leuk omdat er nu Trophies aan toegevoegd zijn. De Challenge Mode heeft ook een verandering ondergaan, deze heeft namelijk nu ondersteuning voor online ranglijsten. Als kers op de taart: Cross-Buy en Cross-Save functies zijn beide ook nog eens aanwezig.

Old school genieten… Uhhh schieten
Je bestuurt Scram Kitty’s vriend die alleen kan bewegen langs de rails en moet zijn huisdier redden samen met alle andere katten in de wereld. Het is een heel simpel concept, maar wat echt indruk maakt is hoe je de game ervaart qua gameplay in combinatie met audiovisueel. Het sleurt je mee terug in het arcade tijdperk. In de 360 graden arena’s word je als speler getest op je platform vaardigheden. Je moet goed opletten wat er om je heen gebeurt, terwijl je ondertussen de puzzels probeert op te lossen.

img_scramkitty2

In elk level ben je bezig met het vinden van een aantal kittens. Een van hen is altijd bij de uitgang. Het krijgen van de andere kittens vereist wat opdrachten, zoals het verzamelen van pellets, het verslaan van een sub-baas, of zelfs het vinden van geheime kamers. Als je dit niet in de toegewezen tijd hebt gedaan, ben je weer terug bij af. De puzzel-elementen die in deze platformer zitten, zijn gebaseerd op rond schieten in combinatie met het vinden van verschillende wapens. Om vervolgens daarmee, obstakels en vijanden te vernietigen. Deze gameplay voelt heerlijk retro aan, de game zit goed in elkaar.

Het spel heeft een makkelijke besturing die je zo door hebt. Het maakt niet uit als je een nieuwkomer of gevorderde gamer bent. De levels zijn daarentegen wel erg moeilijk, deze vragen veel inzicht en doorzettingsvermogen van jou als speler. Op een gegeven moment na een paar levels wordt het spel moeilijker, dat kan soms wel frustrerend zijn, maar ik kon mijzelf hier prima door heen werken door te denken: ‘Dit spel is super tof en vrolijk, kom op ik kan het!’

Mirjam’s oordeel
Scram Kitty is een uitstekend arcade spel. Het is een verplichte aankoop voor iedereen die een old-school uitdaging zoekt. Ik heb mij heerlijk vermaakt met deze game.review_cijfer_7.9

+ Zeer creatieve game
+ Fantastisch arcade gevoel
– Soms frustrerend moeilijk
– Geen tutorial

Ben jij de aangewezen persoon, om vijandige muizen te verslaan en kattenvrienden te bevrijden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.