Er staat een nieuwe Jurassic World film in de planning dus er was een goede rede voor LEGO om met een nieuwe LEGO game te komen. Na alle Harry Potter, Indiana Jones, Star Wars en Super Hero games kunnen we straks ook met dinosaurussen spelen.

Tijdens de GDC in San Francisco werd de eerste hands-on van deze game getoond. LEGO Jurassic World verzameld alle drie de oude films en de vierde film Jurassic World die voor juni in de planning staat. Elke film bestaat uit vijf zeer uiteenlopende levels. De belangrijkste scènes uit de film worden nagespeeld of verteld in de cutscenes. De films zijn natuurlijk best eng voor de kleine LEGO liefhebbers en daarom wordt alles dan ook wat grappiger gebracht. Een leuk voorbeeld hiervan is dat een gevaarlijke dinosaurus zich een beetje zal gedragen als een hond. Zo moet je in één van de levels een bot voor hem zoeken en zal hij alleen grommen als je te dichtbij komt. Dit maakt het natuurlijk niet minder leuk voor de oudere spelers. We weten natuurlijk allemaal dat de LEGO humor voor iedereen grappig is.

De game zal weer vol zitten met items die je moet verzamelen en hierdoor speel je nieuwe dinosaurussen of personages vrij. Naast de normale levels die je speelt kun je ook na het spelen een replay van een level doen. In sommige gevallen kun je dan zelfs spelen als een dinosaurus. Natuurlijk weten we een beetje hoe de dino’s eruit zien maar als kind tekende en kleurde je vast ook je eigen dino’s. Dat is althans wat ze bij LEGO dachten want hoe maken ze het nu nog leuker? Ze zorgen ervoor dat jij je eigen dino kunt samenstellen. Ook zijn de achtervolgings-levels altijd favoriet bij de LEGO spelers en in de Jurassic World films zitten een aantal hele goede, deze zul je dan ook weer terug zien in de game.

De game zal in juni uitkomen net als de nieuwe film en eigenlijk wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met de vierde film. Dit kan gelukkig gewoon. Je zult eerst het eerste level van film één moeten spelen maar zodra je dit gedaan hebt kun je rechtstreeks door naar film vier. Om het tweede en derde deel te kunnen spelen zul je het wel chronologisch vanaf deel één moeten doen.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.