Hoewel steeds meer indie – ontwikkelaars deals sluiten met grote uitgevers, blijven indiegames een geweldige populariteit hebben. Niet zo gek natuurlijk, want indiedevelopers nemen vaak meer vrijheid en dus ook risico in t maken van bijzondere game – ervaringen.  Wat is eigenlijk jouw favo indiegame?

 

Artikel_FAQ_Laura

Als platformmeisje moet ik haast wel zeggen Fez, al is het wel een hele moeilijke keuze. Recentelijk speelde ik bijvoorbeeld de kleine game A Good Snowman Is Hard To Build, wat ook fantastisch was. Ik houd van de verscheidenheid en de creativiteit van indiegames in het algemeen, denk ik.

Artikel_FAQ_Heather

Ik ga voor Octodad: Dadliest Catch van Young Horses Inc. Origineel, humoristisch en leuke opdrachten. Sommige stukken zijn door de besturing van de game mega frustrerend en hebben bij mij voor wat ragequits gezorgd. Dat zijn stiekem de leukste games.

Artikel_FAQ_Celine

Indie wie? Ik ben niet van de indie games.

Artikel_FAQ_Sandra

Een indiegame die absoluut mijn hart heeft gestolen is FEZ, van Polytron Corporation. Ik vind het een prachtspel omdat het een bijzondere gameplay heeft doordat de wereld 2D lijkt maar je toch in 3D moet denken om alle geheimen in het spel te ontdekken omdat je de positionering van de camera’s 90 graden kan draaien waardoor je de wereld (en de puzzels) vanuit een ander perspectief te zien krijgt. Daarnaast zijn de werelden, characters en diertjes zo vrolijk getekend.  

Artikel_FAQ_Sam

Een indie waar ik best nieuwsgierig naar ben maar nog niet heb kunnen spelen is Lumino City. De game Among the Sleep vond ik ook heel erg meeslepend gemaakt en de artwork betoverend griezelig.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.