Zoals jullie wellicht al gehoord hebben is Fable Legends straks Free to Play. Maar wat gaat dit nu precies inhouden?

Mijn eerste reactie dat Fable Legends free to play zou zijn was, jippie! Ook al zorgt dit er nu wel voor dat de game developers Lionhead Studios een hele andere stap zetten met mijn favoriete game serie Fable.

Lionhead Studios wil met Fable Legends een omgeving creëren die voor een geweldige, leuke en verbazingwekkende game ervaring zou zorgen. Daarnaast moet Fable Legends verkrijgbaar zijn voor zoveel spelers mogelijk. De eerste stap hiervoor was de mogelijkheid om Fable Legends niet alleen op de Xbox One en Windows 10 PC te spelen maar ook dat deze onderling met elkaar en tegen elkaar kunnen spelen. De laatste stap om dit doel te bereiken is nu dus dat Fable Legends free to play is.

Mijn eerste angs is dat ik allerlei dingetjes in game moet gaan komen maar Lionhead Studios verzekerd me op hun website dat ik Fable Legends van begin tot het einde kan spelen zonder ook maar een penny uit te geven, dit zal ook gelden voor euro’s, dollars en andere betaalmiddelen. Je krijgt dus gratis toegang tot alle quests die uitgebracht gaan worden dit jaar en de komende jaren.

Wel zijn er uiteraard item’s die een effect hebben op je gameplay te verdienen binnen de game. In Fable Legends kan je zowel als avontuurlijke held of rondslaande schurk zilver verzamelen die je in de game weer kan besteden. En hier komt dan het stukje waar ik een beetje bang voor was. Je kan ook goud kopen om in de game te besteden, dit goud koop je dus wel met echt geld. Persoonlijk vind ik dit een beetje jammer en het grootste nadelige aspect aan “free-to-play” games. Maar goed de game is nog niet uit en wellicht gaan de prijzen meevallen.

In Fable Legends kan je bij de lancering van de game spelen met vier verschillende helden. Deze zijn gratis beschikbaar in roulatie voor een bepaalde tijd en ook de saves zijn gratis. Ben je erg verknocht geraakt aan een bepaalde held dan kan je deze kopen met goud of zilver en is deze voor altijd van jou. Iedere held is ook aan te passen en er zijn verschillende outfits, gezichten en veel meer te verzamelen in de game. Uiteraard ligt Albion ook weer vol met verschillende schatten die leuke items bevatten.

Voor de schurken onder ons is het leuk om te weten dat ieder stukje van Albion zijn eigen magische en ondeugende wezens heeft. Met goud of zilver kan je deze wezens omkopen en gebruiken voor verschillende quests binnen de game. Als schurk is het belangrijk dat je de held voor bent en vallen uitzet. Je krijgt verschillende materialen om dit te doen van magisch helende stenen tot explosieve mijnen. Wil je meer vallen dan kan je deze ook kopen in de game met zilver of goud.

Dus het lijkt erop dat veel materialen in de game alsnog gekocht moeten worden met fysiek geld. Toch verzekerd Lionhead Studios dat alle item’s die er in de game zitten ook gratis te verkrijgen zijn door in de game zilver te verdienen. Heb je dus geduld, ben je net als ik enorme Fable fan en raak je verliefd op Albion is er een kans dat je die zilveren munten voor die geweldige val zo bij elkaar hebt verdiend. Wil je gewoon snel spelen en meteen regeren binnen de game zet je spaarpot en hamer dan maar alvast klaar!

http://youtu.be/FAzpP0lSrEc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.