Valsspelen in games is niet cool. Helemaal niet als je vals speelt in een tournament. Hearthstone speler Raphael ‘Hosty’ Tsantili viel door de mand en is uit zijn team gezet.

Oplettende mensen hadden op Reddit gepost dat Hosty, in het Pinnacle 2 tournament, meekeek met zijn tegenstander (Lifecoach) via een tweede scherm. Dit heet ook wel “stream sniping”. Hij had er zowaar mee weg kunnen komen, ware het niet dat zijn schermen in een schilderij achter hem reflecteerde.

 

img_hearthstone_cheat

Feit is dat de Pinnacle 2 tournament met een tien minuten delay gestreamed werd. Dit betekend dus dat Hosty naar een verouderde stream zat te kijken. Toch zou dit nog in zijn voordeel kunnen zijn en dus is hij uit zijn team gezet. Hosty zelf heeft nog niet gereageerd, maar gaat dit nog wel doen. Wel heeft hij gezegd dat hij niet heeft vals gespeeld.

Wat hebben we hiervan geleerd? Geen reflecterende objecten achter je hangen tijdens het streamen? Nee. Valsspelen is lame en je zal op een gegeven moment een keer door de mand gaan vallen.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.