Speciaal voor mijn verjaardag vroeg ik aan iedereen envelopjes gevuld met geld en een leuke tekening, de tekeningen voor in mijn plakboek en het geld voor de Xbox One.

Wat moesten we er lang op wachten voordat de Xbox One ook daadwerkelijk in Nederland verkocht werd. Heel even heb ik getwijfeld om hem al in Duitsland te halen maar mijn Duits is niet zo goed dat ik bij garantie dingen me voldoende kan verdedigen. Ondertussen speelde ik gewoon op mijn Xbox 360 of op onze game pc, ook Microsoft. Inmiddels is mijn verjaardag al geweest en staat er sinds de Nederlandse release een Day One editie van de Xbox One met Kinect in de woonkamer.

img_artikelxboxone_sam2

Door Fable ben ik ooit overgestapt van PlayStation naar Xbox en daarna ben ik nooit meer terug gegaan. Bij Xbox voel ik me inmiddels heerlijk thuis. Hoewel ik in het begin de controller verafschuwde, ik vond hem te groot en lomp, wil ik tegenwoordig geen andere controller meer dan de Xbox controller. Wellicht omdat mijn handen inmiddels wat meer gegroeid zijn en niet meer zo innieminie zijn als vroeger.

img_artikelxboxone_sam

De Xbox One biedt mij zoveel mogelijkheden: niet alleen met gamen maar ook op entertainment gebied. Uiteraard heb ik Xbox Live Gold waardoor ik sowieso iedere maand gratis games kan downloaden op mijn console. Dankzij Xbox Live worden mijn profiel en games opgeslagen in de cloud. Hierdoor kan ik ook op andere Xbox One-consoles inloggen en erop spelen alsof het mijn eigen console is.

Het menu van mijn Xbox One vind ik heerlijk werken. Net als bij Window’s 8 kan ik zelf games of apps pinnen op mijn startscherm zodat ik snel kan switchen. Dat is ook het fijne aan de Kinect, ik kan gewoon praten tegen mijn console. Xbox start Twitch en hup hij snapt mijn beeld en terwijl ik door game word Twitch opgestart.

Er zijn enorm veel apps voor op de Xbox One waarvan smartglass een van de fijnste is. Hiermee tover je jouw tablet of smartphone om in een controller. Zo kan je dus ook via je telefoon makkelijk en snel berichtjes sturen. Via mijn Xbox One kan ik tv kijken en tegelijk iets anders doen oftewel hij is gericht op multitasken.

img_artikelxboxone_sam3

Hoewel de PlayStation 4 op het graphic gebied beter zou zijn moet ik eerlijk zeggen dat de Xbox One me ook daarin niet teleurstelt. Onlangs mocht ik Shadow of Mordor reviewen op de Xbox One en toevallig had mijn vriend deze voor de PC gekocht en zo kon ik mooi vergelijken. Een van de redenen waarom mijn vriend op de PC speelt is omdat hij altijd de beste graphics wil hebben, wat logisch aangezien hij in de 3d visualisatie bussiness werkt. Er was bijna geen verschil te zien tussen de PC versie in de allerhoogste settings en de Xbox One versie.

Als laatste reden zijn de games uiteraard. Fable Legends is een van de games waar ik naar uit kijk als Fable fan en alleen daarom al moest ik de Xbox One hebben. Een van de betere racegames vind ik de Forza en Forza Horizon serie. Ik heb enorm veel plezier met die games en het racen gaat me steeds beter af. De Halo master chief collection vind ik ook ontzettend leuk om te spelen. Daarnaast lijkt Screamride me ook ontzettend tof wat ook een exclusive game zal gaan zijn.

img_artikelxboxone_sam4

Wat ik ook heel erg leuk vind aan de Xbox One is dat inmiddels mijn “PC Master Race” vriend steeds vaker ook de controller van de Xbox One in zijn handen neemt. Niet omdat hij daarmee ook op zijn PC kan spelen maar gewoon om op de Xbox One te spelen samen of alleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.