Al een tijdje kon je in elke Game Mania flyers en commercials vinden van Video Games Live, maar niemand wist nog precies wat dit inhield. Dit jaar was het eerste jaar dat dit evenement plaats vond in Nederland en wel in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Blijkbaar waren wij Nederlanders er klaar voor.

[center][/center]

 

[center][/center]

Joelle (18) uit Oudenbosch is verkleed als Link naar Video Games Live gekomen en zoals we kunnen verwachten hoopt ze op game muziek uit de Zelda serie. 

Video Games Live is een orkest met koor onder leiding van Tommy Tallarico. Tommy komt over als een typische Amerikaanse showbizz man. Hij heeft echter niet altijd op de planken gestaan. Hij heeft meer dan 25 jaar soundtracks gecomponeerd voor games. Games waaronder Metroid Prime, Tony Hawk Pro Skater en Spider-Man. Zijn passie nu ligt bij het laten horen van alle prachtige muziekstukken die wij misschien wel als normaal ervaren. Soms is muziek in de game zo mooi en past het er zo goed bij dat we het amper horen. Samen met een fantastisch orkest inclusief koor brengt hij de jongeren nog wat cultuur ter oren, want zodra je hoort hoe jouw favoriete gamemuziek klinkt uit de instrumenten van zo’n groep ben je helemaal verkocht en zul je nooit meer denken dat een orkest oubollig is.

[center][/center]

Amber (20) uit Rotterdam hoopt op muziek uit de game The Last of Us en haar vriendin Summer (16) wilt graag muziek uit de Zelda games horen.

[center][/center]

 

Bij binnenkomst viel de diversiteit aan mensen gelijk op. De cosplayers stonden al mooi te wezen bij de ingang en voor de rest liep er een aantal kinderen met ouders rond, maar voornamelijk veel nerds tussen de 20 en de 40. En dan bedoel ik niet alleen de mannelijke nerds, want de opkomst van de dames was enorm hoog. Dit kunnen vrouwen en vriendinnen van gamers zijn geweest maar eigenlijk doet dit er niet toe, dit concert was namelijk voor iedereen mooi. Of je nu de games daadwerkelijk gespeeld had of niet; dit concert was magisch.

[center][/center]

 

[center][/center]

 

De twee uur durende show bracht je 50 jaar aan games ten oren. En ook visueel bleek er genoeg te zien. Tijdens het spelen van de songs werden er op grote schermen beelden van de game vertoont of zelfs fanart. Omdat een orkest niet twee uur aan één stuk kan spelen werden er tussendoor grappige filmpjes getoond met vaak een ontzettende leuke geeky insteek. Tommy kletste de boel lekker aan elkaar met veel humor en daardoor kreeg elke bezoeker de indruk dat hij of zij deel uit maakte van iets.

[center][/center]

 

[center][/center]

 

Iedere show van Video Games Live heeft een andere playlist die onder andere wordt samengesteld door wat bezoekers graag willen horen. Je kon dit vooraf aangeven op hun Facebook pagina. Het bijzondere hieraan is dat het op maat gemaakt voelt. Het idee dat wij met ze alle in Nederland graag de soundtrack van Monkey Island wilden horen is toch gewoon mega gaaf. Ik kan het mij niet voorstellen dat er iemand is geweest die geen traantje gelaten heeft en anders moet je op zijn minst kippenvel hebben gehad bij de soundtracks van bijvoorbeeld: Chrono Trigger, Skyrim, World Of Warcraft, Halo, Zelda en Final Fantasy. Het mooiste was nog de afsluiter waar Britse zangeres Riva Taylor samen met alle mensen in de zaal Still Alive van Portal zong.

[center][/center]

 

Helaas waren er nog best een hoop lege plekken in de zaal en waren vooral de fans er op af gekomen. Zelf had ik ook nog niet zo lang geleden besloten om te gaan, maar na het mee maken van deze eerste editie hoop ik dat er meerdere zullen volgen. Ik raad dan ook iedereen aan om dit in de gaten te houden, want dit wil je gewoon niet missen.

Dipje

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

One Comment on “Video Games Live: Van klassiek tot nerdy”

  1. 52 ben ik en ik was er met mijn zoon, niet om hem te begeleiden maar heb hem gevraagd of hij met mij mee wilde. Het was al mijn (even tellen) 8ste gameconcert. 3 in Leipzig en 2 Distant Worlds concerten in Londen, en dan nog 2 Games in Concert concerten ooit door de NCRV georganiseerd, maar dit was wel een van de beste (op de 1ste Distant Worlds in Londen na) Het highlight voor mij was het Liberi Fatali. Zelfs beter gebracht dan tijdens het distant worlds concert in Londen. Ik kon een Haleluja niet onderdrukken toen het afgelopen was. GEWELDIG!!
    Ook al praatte Tommy Tallarico de boel heel leuk aan elkaar, ik had het graag wat minder gehad, nu moesten we door tijdgebrek de zaal vroegtijdig verlaten en daardoor heeft mijn zoon het Portal stuk gemist (een van zijn favoriete spelen) Het was nog kantje boord om thuis te komen. Volgend jaar liever NIET gelijk met een voetbal wedstrijd:/…..Verder vond ik het heel jammer dat de zaal constant met Amsterdam werd aangesproken, en dat we zo’n fantastische stad waren…Terwijl er toch heel wat mede Nederlanders zaten, waarschijnlijk zelfs heel wat meer dan Amsterdammers….Tja Amerikanen hè denken dat Nederland een deel van Amsterdam is ipv andersom, maar ja dat terzijde.
    Volgende keer mogen ze zijn Metroid Prime stuk van mij ook wel opvoeren, dat is een van mijn favoriete games.
    Enorm goed en leuk concert, dat was het zeker, flink powervol ook, zo ondersteund met elektronische muziek. En volgend jaar als ik iemand mee kan krijgen met een auto ben ik er zeker weer bij. Hoop het dan mee te maken dat, in ieder geval, The Extreme (end battle van FF8) opgevoerd wordt, maar alle end battle themes zou een absoluut hoogtepunt van de avond zijn. Maybe I’m a Lion, The Legendary Beast en dan The Extreme. Ik zit niet op facebook en kan zo mijn voorkeur niet doorgeven…..Maar god oh god, wat zou dat een kippevel moment zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.