Nog nooit eerder heb ik een MX vs ATV game gespeeld, maar als racegame liefhebber sta ik altijd open voor een nieuwe race uitdaging. In deze review neem ik jullie mee naar mijn eerste indoor race avontuur. Het was wel even wennen voor mij, racen in een ander race genre maar deze afwisseling is helemaal niet erg!

Je carrière
Wat mij direct opviel is dat je best veel opties hebt in het start-menu; single race, career, online match, local match, customize vehicle/rider en motorclub depot. Natuurlijk begon ik gelijk met de carrière modus want daar draait het toch uiteindelijk om in de game. Na een kampioenschap en een racer te hebben gekozen, begint je eerste race. De besturing is laagdrempelig dus die heb je zo onder controle. Met een lekker rock muziekje op de achtergrond scheur je rond op de baan. Er is maar een doel en dat is eerste worden. Je racet op een crossmotor of een ATV en er zijn dan ook kampioenschappen waar beide voertuigen op de racebanen te vinden zijn. Na verschillende races en kampioenschappen te hebben doorlopen speel je allerlei nieuwe onderdelen vrij voor de aankleding van je coureur, evenals de aankleding van je motor met daarbij ook upgrades. Een logisch onderdeel, maar als je een kampioenschap hebt afgewerkt, kom je weer in het menu terecht waar je uit verschillende kampioenschappen kunt kiezen. Dan begin je weer aan een nieuw kampioenschap die je hebt vrijgespeeld en speel je vervolgens weer van allerlei onderdelen vrij. Daar blijft het dan ook bij. Hoewel het leuk is om te doen wordt het op een gegeven moment een beetje saai, ik mis een stukje uitdaging. De motoren voelen in eerste instantie goed aan. Maar als je op een gegeven moment meerdere races hebt gedaan, voel je hier en daar wel wat rare verschillen. In de ene race voelt je motor sneller aan dan in de andere, of dit nou met de AI van de tegenstanders heeft te maken of met je motor, is iets wat ik niet durf te zeggen. Na een paar uur kampioenschappen te hebben gespeeld was ik er wel op uitgekeken.

img_mx_vs_atv_supercross1

Online scheuren
Gelukkig is er ook nog een online modus. Dit heb ik niet heel goed kunnen testen omdat er niet veel gamers waren die dit speelde, maar uiteindelijk lukte het toch om even een online race te spelen en dat verliep zonder problemen. Tegen echte tegenstanders spelen is altijd veel leuker en dat biedt de uitdaging die je zoekt in een leuke racegame. De AI in de singleplayer modus is niet altijd even slim.
Wat ook nog erg leuk is aan deze game dat er een split-screen optie is, dus dan kun je gezellig met een vriend op de bank tegen en met elkaar racen. Dit zie je tegenwoordig niet meer heel vaak voorbij komen.

Grafisch
Zelf ben ik op het moment erg verwend met de next-gen consoles in huis, dus voor mij was dit wel even een grafisch stapje achteruit. De game ziet er zeker niet slecht uit maar het ziet er ook niet heel mooi uit. Uiteindelijk gaat het altijd om de gameplay, maar ja het oog wil ook wat zeggen we dan. Hoewel je de gameplay snel onder de knie hebt, blijft het jammer genoeg er houterig uitzien.

img_mx_vs_atv_supercross2

Conclusie
Ik heb mij prima vermaakt met MX vs ATV: Supercross. Het is helemaal geen slechte game. Bij mij sloeg de verveling al snel toe, waarschijnlijk ligt dat aan mijzelf. Ik denk dat, wanneer een motocross fan dit speelt, die er veel meer voldoening uit zou halen. Voor mij heeft deze game dus niet zoveel te bieden. Wellicht schuif ik de game nog eens in mijn PlayStation 3 voor een leuke split-screen speelsessie met vrienden.

img_mx_vs_atv_supercross_boxMirjam’s score

Gameplay: 6/10
Fun: 6/10
Levensduur: 6/10
Graphics: 6/10
Originaliteit: 7/10

Totaalscore volgens reviewer: 6.2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.