Twitch, YouTube, het zijn websites waar je ongetwijfeld wel eens een gamer bezig hebt gezien. Misschien ben je zelf wel een streamer en weet je al dat het aanschaffen van een goede headset essentieel is. Hoe is de Turtle Beach Ear Force PX 22 Gaming Headset?

Img_Gearview_TBPX22_1

Het komt onprofessioneel over als je geluid niet goed is, maar het is tegelijkertijd essentieel dat je je gamegeluid goed hoort. Er komt dus veel meer kijken bij een headset dan je zou denken. En, je blijft toch een chick, dus het kan zomaar zijn dat je het uiterlijk van hetgeen je op je hoofd zet ook belangrijk vindt.

Het is leuk om de Turtle Beach Ear Force PX 22 Gaming Headset uit te pakken, want daar is goed over nagedacht. De extra snoertjes en overige extra’s zitten netjes in doosjes opgeborgen en als je het kleine treetje optilt, dan zie je daar de headset liggen. Eerlijk is eerlijk, de headset is in het echt wat minder grof en groot dan op de foto’s op de voorkant van de doos.

Om nog even door te gaan op het uiterlijk van deze koptelefoon: hij ziet er mooi zwart met blauw uit, maar niet enorm bijzonder. Een leuk detail zijn wel de blauwe steekjes waarmee het bovenstukje op de hoofdboog is bevestigd. Het microfoontje zit vast aan de headset, dus je kunt die er niet afklikken als je deze gaming headset onderweg wilt gebruiken om muziek te luisteren.

Wat ook opvalt, is het logootje van MLG, de Major League Gaming. Het lijkt erop dat Turtle Beach heel trots is om dit te mogen gebruiken, want het valt nogal op door het rood wat in het logo voorkomt. Genoeg over het uiterlijk nu, want we willen hem natuurlijk opzetten: hoe comfortabel is hij? Gaat hij de hele Reality-LAN lang bevallen? Krijgen we niet het gevoel dat onze hersenhelften worden samengeperst en zit hij niet zo los op het hoofd dat hij je oorbellen naar beneden trekt?

Dat valt gelukkig allemaal heel erg mee. Juist omdat hij wat kleiner en compacter is dan hij in eerste instantie lijkt, is hij lekker licht op het hoofd. Plastic fantastic! Ik vond de oorkussentjes niet zo zacht, het materiaal waarvan ze zijn gemaakt voelt erg synthetisch en hard (alsof het een net is), terwijl ik daar liever iets had gehad wat meer stof-achtig was. Ook vond ik het comfortkussentje op de bovenkant van de hoofdtelefoon toch wat hard aanvoelen: je voelt dat hij op je hoofd zit. Typisch, want hij is niet zwaar en wel verstelbaar, maar wat ik ook deed: hij was in mijn ogen niet zacht genoeg.

Ik heb hem gebruikt tijdens het streamen en dat beviel wel, maar ik vond het geluid niet zo optimaal als bij mijn eigen headset die net een of twee tientjes duurder is. Ik ervoer het geluid, toen ik mijn stream terugkeek, als enigszins schel. Aan de andere kant is de PX22 wel een headset die overal op te gebruiken is: van PC tot telefoon, van PlayStation 3 tot Xbox One. Heel erg fijn, want je wisselt anno 2014 toch regelmatig van apparaat. Er zit wel een draad aan, dus de PX22 is niet draadloos.

Het geluid van PX22, en daar draait het uiteindelijk toch om, is erg goed. Ik zou niet willen zeggen dat je vanaf nu je Beyonce-albums met deze headset op moet gaan luisteren, maar voor gamen is het prima. Ik ben niet iemand die het geluid keihard zet als ze gaat gamen, maar het klonk volgens mijn omgeving niet door toen ik het volume wel wat omhoog deed.

Wat mij erg fascineerde aan deze headset, is dat er een speciaal blokje bijzit waarmee je van alles kunt verstellen. Je kunt het volume van je game of je microfoon aanpassen, maar het is zelfs mogelijk om de bas aan te passen. Kun je jezelf net even wat meer baard in de keel geven (flauw grapje!). Er zitten drie ingangen in, waarin je de headset doet, een andere bron van geluid en tot slot een speciaal Xbox-ingangetje omdat Microsoft het met de Xbox niet ideaal heeft gemaakt om zomaar elke headset te gebruiken.

Het is wel even een ding om ermee te leren omgaan, maar gelukkig zit er bij de headset een handig uitlegboekje. Het zal je ook wat finetunen kosten voor je hem echt goed hebt staan, maar dat is ook wel iets om even tijd in te investeren. Ik vind het bijvoorbeeld prettig om mezelf te horen praten, dus voor mij moet chat hoger staan dan het geluid van de game. Ik heb ook nogal een piepstem, dus in dat geval is het ook handig om het een en ander te tweaken. Niet dat ik ineens als Tom Jones klink, maar het is voor kijkers naar de stream wel zo fijn als ik zo fijn mogelijk klink als ik twee uur lang zit te kakelen.

Afhankelijk van waar je hem koopt, ben je voor de Ear Force PX22 ongeveer 60 tot 80 euro kwijt. Ik ben niet helemaal verliefd op deze headset geworden, maar het heeft me wel positiever gemaakt over Turtle Beach. Immers is deze headset helemaal niet heel hooggeprijsd en bevalt hij goed. Vooral die versterker is een hele grote plus voor zachtpratende meisjes en het feit dat hij weinig weegt is prettig. Je voelt hem op je hoofd zitten, maar hij is goed genoeg verstelbaar om hem niet irritant temaken. Een degelijke headset, waardoor ik nog nieuwsgieriger ben geworden naar de wat luxere koptelefoons van Turtle Beach.

PX22 in het kort:
Design: zwart/blauw, plastic en leer
Geschikt voor PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One
Stereo
Speakerkanalen: 2.0
Verbinding: microfoon, TV-uit, USB 2.0
Bedraad (500 cm kabel)
Img_Gearview_TBPX22_6

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.