Gisteren hebben jullie kunnen lezen hoe ik mijn favoriete PlayStation games heb gedeeld. Vandaag is het de beurt aan de Xbox games. Ik moet zeggen dat dit een stuk moeilijker voor mij is, want ik ben officieel geen Xbox gamer. Wederom hebben de games vandaag weer iets met water te maken!

Kinect Adventures
img_kinectadventures

Zoals je op de cover van de game al kan zien is hier sprake van water. Dit is een van de weinige Xbox 360 games die ik wel gespeeld heb. In deze actieve game kan je in een wild water bootje het ruige water betreden, een waterbaan met obstakels betreden, ballen tegenhouden en nog veel meer doen. Kinect Adventures telt vijf verschillen de minispellen. Ik ben een sportief persoon en vond deze game super leuk. Tijdens het spelen maakt je Kinect foto’s van je zodra het icoontje van een camera in beeld staat. Ik maakte er een extra uitdaging van om zo gek mogelijk op de foto te staan. Later pas realiseerde ik dat het niet mijn Xbox was en de eigenaar dus al mijn gekke foto’s had. Het spel heeft ook een multiplayer modus. Dit voegt veel aan de game toe omdat het super gezellig is om met je vrienden te strijden of samen te werken.

Minecraft
img_minecraftxbox

In deze game kan je (bijna) niet overleven zonder water. Water speelt een belangrijke factor in Minecraft. Zo kan je zaden verbouwen aan het water, flesjes vullen met water om er vervolgens iets van te brouwen, vissen vangen, klei en zand vinden of water in een emmer scheppen om het te doen decoreren als fontein. Ik denk dat iedereen het spel wel kent. Het doel van Minecraft is om te overleven en een huis te bouwen om jezelf te beschermen tegen monsters. De Xbox 360 Edition heeft split-screen tot vier spelers en online multiplayer tot acht spelers over Xbox LIVE. Het ‘craftings’ systeem is makkelijker dan die van de pc.

Port Royale 3: Pirates Merchants
img_portroyale3

Een groot deel van deze game speelt zich af op en/of langs de zee. Je beleeft een episch verhaal in de caribbean rond de 17de eeuw. Port Royale 3 heeft een goed systeem waarbij vraag en aanbod constant de prijzen van producten beïnvloeden. Als speler krijg je de keuzen om gedurende je levensweg te kiezen voor handelaar of avonturier. Afhankelijk van je keuze zal het verhaal anders verlopen. Hoe dan ook probeer je om het hart van Elena te veroveren. Je kunt handelen, bouwen, routes uitstippelen en vechten. Het spel kent vele quests die er voor zorgen dat je blijft spelen. Ben je geen fan van de quests dan kun je altijd nog kiezen voor de free-play modus.

Open season: Baas in eigen bos
img_baasineigenbos

Open season is een grappig spel waarin een groep bosdieren achter een stel niets vermoedende jagers aan gaat. Ze doen dit allemaal om de tamme grizzlybeer Boog te redden. Het spel volgt het verhaal van de gelijknamige Sony Pictures animatiefilm en biedt je de kans het verhaal van heel dichtbij te beleven met bekende karakters uit de film. Om het de vervelende jagers lastig te maken kan je gooien met stinkdier-bommen, konijnen en eekhoorn-eikeltjes schieten of de jagers in de verborgen vallen laten lopen die jij samen met je vrienden hebt neergezet in het bos.

Ice Age 4: Continental Drift
img_iceage4

Wie dacht alle water games te hebben gezien heeft het mis. Ice Age 4: Continental Drift heeft zeker iets met water en ijs te maken. De game is een partygame die vorm krijgt rond het verhaal van de film. Het begint met Sid die een schat vol fruit vindt. Als hij de groep inlicht over zijn vondst merkt hij dat zijn vrienden niet de enige zijn die komen. Zijn schat dreigt weggekaapt te worden door piraten. Nu moet er beslist worden wie er met het fruit naar huis gaat en dat gebeurt door middel van tien minigames. Aan het begin van de minigames kun je kiezen uit één van de twee groepen. De Herd, waar de helden van de film deel van uitmaken of de Piraten, de slechteriken. Het spel kent de stemmen van de originelen stemmenacteurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.