Vandaag neem ik jullie mee in mijn PlayStation ervaringen met water. Vandaag staan we dus in het teken van de PlayStation 1, 2, 3, 4, Vita en PSP. Soms is het water ver te zoeken maar wordt het wel in de game gebruikt.

SSX on tour 
img_ssx-on-tour

Dit spel behoort zeker tot mijn favorieten. Je denk misschien wat heeft dit met water te maken maar gesmolten sneeuw is ook water! In deze PlayStation 2 game ga je van de piste af, skiënd, snowboardend of in mijn geval rollend. Onderweg kan je allemaal gave trucjes doen en proberen je tegenstanders te verslaan. Je kunt kiezen tussen twee gamemodes, tijd race of punten halen met trucjes. Als je gefinisht bent krijg je prijzengeld en van dit geld kan je een beter board/ski’s of uitrusting kopen.

SSX on tour kan je single-player en multiplayer spelen. Nodig al je vrienden uit en speel de game. Als je nog meer uitdaging wilt kun je de carrière mode spelen en een ware beroemdheid maken van je snowboarder of skiër. Door een trucje goed uit te voeren krijgen je experience en als je monster-trick meter vol is kan je monster-trucjes doen en nog meer boosts en punten verdienen. Een nadeel aan de game is het feit dat de game uit 2005 komt dus de graphics niet altijd mooi zijn. Wat mij uitdaagt is het stukje door het bos heen want ik ben altijd de pineut die tegen de bomen aan rijdt.

Sonic Sega: All stars Racing

img_Sonic__SEGA_All-Stars_Racing-PS3Art

Bij het spelen van deze game heb ik mij goed weten te vermaken. Zoals de titel al zegt moet je racen. Voor je begint kan je een karakter kiezen uit de Sonic series, dan mag je een auto kiezen en dan de racebaan. Maar als je denkt dat een baan recht is of over land gaat heb je het mis. De race auto’s kunnen transformeren in speedboten en vliegtuigen zodat er twee nieuwe elementen bij komen, water en lucht. Voor mij een goede reden om deze game in de wereld water week te zetten.

De voertuigen in de game zijn motoren, auto’s en hovercrafts. Ze verschillen allemaal van snelheid en bestuurbaarheid. Er zijn 20 verschillende karakters bespeelbaar met ieder een eigen voertuig, denk aan Sonic, Tails, Amy, Shadow, Aiai, Amigo, Beat en dr. Eggman. In game zijn er 6 cups te verdienen met ieder 4 banen dat zijn dus 24 verschillende racebanen. Het spel telt 10 verschillende power-ups die je kunt inzetten.

LEGO Pirates of the Caribbean: The Videogame
img_piratesofcaribbean

Kruip in de huid van Captain Jack Sparrow, Will Turner, Elizabeth Swann of 67 andere karakters uit de bekende film reeks Pirates of the Caribbean. Beleef deze spannende actie game in 20 levels. Dit LEGO spel kent dezelfde gameplay als voorgaande LEGO versies alleen de verhaallijn is anders. Door middel van de twee-speler co-op modus kan je de verhalen van Jack Sparrow nu samen met iemand anders beleven. Het spel kent buiten de co-op modus ook een verhaallijn en free-play modus. Verken de locaties uit de vier films, win zwaardgevechten en speel nieuwe personages en gebieden vrij. LEGO Pirates of the Caribbean: The Videogame is inmiddels ook op Xbox 360, Nintendo Wii, PC, Nintendo DS, PSP en de Nintendo 3DS beschikbaar.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare
img_plantszombies

Zonder water kunnen planten niet leven dus vandaar deze game! Plants vs. Zombies: Garden Warfare is een humoristisch schietspel met strategische eigenschappen in third-person perspectief. Online nemen 24 spelers het tegen elkaar op om meer dan tien verschillende strijdvelden te bezetten. Voor elke score en overwinning word je beloont met munten die je kunt uitgeven aan Sticker Packs. Een Sticker Pack kan nieuwe uitrustingen, speelbare personages en nog veel meer bevatten. Hoe meer je speelt, des te meer je zult krijgen. Een wedstrijd bestaat uit twee teams, planten tegen zombies. Je mag zelf kant kiezen voor aanvang van de game in welk team je wilt. Team planten bestaat uit de Erwtenschieter, de Zonnebloem, de Klapkaak en de Cactus. Team zombies bestaat uit de wetenschapper, de infanterist, de all-star en de ingenieur.

Battleship 
img_battleship

Deze videogame is gebaseerd op de film Battleship en het bordspel Zeeslag. De PlayStation en Xbox versie zijn first person schietspellen terwijl de Wii, DS en 3DS strategie spellen zijn.
In de game speel je een gezichtloze en stille Cole Mathis hij is een specialist in demolitions (vernielen, slopen, opblazen). Wanneer je naar de ander karakters in de game kijkt zie je geen verschil want hij is precies hetzelfde als iedereen. We weten niets van hem alleen het feit dat hij controle heeft over de gehele marinevloot. Er is namelijk een marineoorlog aan de gang waar jij een belangrijke rol in speelt. Een deel van de game vindt plaats op een eiland waar je op het moment voor aan het vechten bent. Jouw schepen worden gemarkeerd als wit en de tegenstanders als rood. Het kost je 20 seconden om het schip van je tegenstander te vernietigen inclusief de baas op het einde. Weet jij een ander spel waar het je 20 seconden duurt om de eindbaas te verslaan? Laat het mij dan weten! De recensies van dit spel zijn veelal slecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.