Pokémon zijn niet de enige water personages in de gamewereld. Vandaag neem ik jullie mee naar andere games met water karakters. Dat kan verschillen van League of Legends tot Skylanders. Welke karakters ken je al en van welke wist jij het bestaan nog niet?

League of Legends
League of Legends is een strategisch spel waarin twee teams van ieder vijf spelers het tegen elkaar opnemen om de kristal van de tegenstander te verwoesten. Het spel telt zo’n 121 verschillende Champions. De Champions zijn allemaal anders en dat maakt elke ronde uniek. Water is een groot begrip en horen ijs en wind daar ook bij? Ik richt me op echte alleen de water personages.

img_fizz
De eerste is Fizz. De naam zegt het eigenlijk al, een vis. Fizz hoort echt tot het water karakter genre. In zijn hand heeft hij een drietand (vork). Dat is zijn wapen om alle tegenstanders te irriteren. Zijn ultieme aanval is het gooien van een kleine visje naar een plek of tegenstander waarna er een haai uit de grond komt en hij dat gemarkeerde gebied hapt. Je zit dus in de flinke problemen mocht hij het op jou gemunt hebben.

img_nami
Nami is ook een vis met de onderkant van een zeemeermin. Zij behoort dus ook echt tot de water karakters. In haar hand heeft ze een staf om teamgenoten mee te ‘healen’. Nami wordt gespeeld als support karakter. Dat betekend dat ze haar teamgenoot helpt met het maken van de kills. Het leuke aan Nami is haar ‘ulti’, ze kan namelijk een vloedgolf oproepen die de hele map aflegt.

img_nautilus
Nautilus is het laatste karakter waar ik over ga vertellen in de League of Legends water-karakter. Ik ben zelf een grote fan van Nautilus. Hij is een sterk karakter die vaak als ‘tank/jungler’ wordt gespeeld. Dit onderwater schepsel kan zijn anker gooien naar een karakter, toren of iets anders dat grijpbaar is en daar vervolgens naar toe trekken. Verder kan hij een schild activeren en zijn ultieme wapen is een “shockwave” die hij op één tegenstander kan richten om die vervolgens in de lucht te gooien.

Skylanders
Met deze game ben ik minder bekend. Ik heb Skylanders gezien bij mijn buurjongens op de Xbox 360 maar dat was het dan ook wel. Voor deze game kun je dus karakters kopen (losse poppetjes) die je op een platform zet waarmee ze dan op je beeldscherm tot leven komen. Het concept is super leuk! Maar of ik elke keer weer geld uit wil geven voor een nieuw poppetje, nee dat zie ik niet zo zitten. Dat laten we terzijde want ik ga het over de water karakters hebben!

img_skyland3
Toen ik op internet naar de Skylander water-karakters zocht sprongen er al een paar uit waar ik het over wil hebben. Wash Buckler is hier dus een van. Ik zag dit mannetje en moest meteen aan Davy Jones denken uit de film Pirates of the Caribbean. Voor wie hem niet kent hij is een piraat met octopus tentakels in zijn gezicht. Ja, precies zo als Wash Buckler. Hij kan schieten met zijn pistool, slaan met zijn zwaard en heel snel rondjes draaien met zijn tentakels. Klinkt inderdaad als een gevaarlijke tegenstander.

img_skyland1
Lightcore Chill (wie die naam heeft verzonnen weet ik ook niet), maar dit karakter is een vrouw, dus moet ik er over vertellen. Ze draagt een harnas en kan met haar schild gooien. Deze Lightcore kan een walrus oproepen die vervolgens in een rechte lijn vooruit zwemt. Een echte water dame dus.

img_skyland2
Dan nu het karakter Zap. Ligt het aan mij of lijkt Zap op een blauwe Spyro in een kikker vorm? Hij kan zowel water als elektriciteit spuiten en lijkt me een sterk en gevaarlijk type. Zap is geboren in een familie van waterdraken en opgegroeid bij elektrische palingen. Vandaar ook de mogelijkheid om elektriciteit te gebruiken.

Smite
Het online strijdveld voor goden is hier. Een vijf tegen vijf wedstrijd om je tegenstanders te verslaan. In deze game worden er geen “Champions” of andere rare karakters gebruikt, in Smite speel je met de goden. Misschien ken je ze wel, Cupido, Anubis, Zeus, Hercules en Thor? Uiteraard zijn hier ook watergoden aanwezig.

img_chaac
Chaac the God of Rain bijvoorbeeld. Stond jij vroeger net als ik de regendans te doen? Dan deed jij dat waarschijnlijk voor Chaac want hij is de god van de regen. Hij heeft een aanval genaamd Rain Dance, Storm Call en Thunder Strike. Ik denk dat je wel een idee krijgt van hoe hij te werk gaat.

img_HeBo
Wie o wie is toch the God of the Yellow River. Klinkt het jullie ook niet raar in je oren? Zijn naam is He Bo en is een typisch gevalletje water game-karakter. He Bo bezit namelijk de vaardigheden; Water Cannon, Atlas Of The Yellow River, Steady Flow, Water Spout en Crushing Wave. Een betere water god kan je niet vinden of toch?

img_poseidon
Poseidon god of the Ocean. Hij kan ook van alles met water. Hij heeft een drietand wapen en is niet bang hem te gebruiken. Ook bevrijdt hij graag de kraken in Release The Kraken! Nog een aanval van hem is Whirlpool dan creëert hij een draaikolk en trekt hij alle tegenstanders dat gat in.

Dota 2
Weer een strategisch spelletje waarbij twee teams van ieder vijf spelers elkaars kristal moeten vernietigen. Om eerlijk te zijn ben ik meer een League of Legend speler dus zal ik mijn best doen iets moois over de Dota water karakters te schrijven.

img_morphling
Morphling, toch wel de water held als we het over Dota 2 hebben. Met zijn Waveform kan hij water gooien naar de tegenstanders, teleporteren waar het water uitkomt en met zijn Morph aanval kan hij zichzelf healen in het geval hij schade oploopt. In Morph Replicate, je hoort het al replica, kan hij zich verdubbelen en veranderen van positie.

img_nagasiren
De hero waar ik nu over ga vertellen vind ik een beetje op Nami uit League of Legends lijken. Ze heet Naga Siren en is echt wel een vis, het is misschien niet meteen te merken aan haar eerste twee aanvallen Mirror Image en Ensnare maar Rip Tide overtuigd je ervan dat ze een water type is. Er komt een stort vloed water om Naga Siren heen in een cirkelvormige range. Door Song of the Siren geeft ze met haar onderwater stem een enorme brul om de tegenstander te betoveren. Naga Siren behoort zeker tot de water favorieten uit Dota 2.

img_tidehunter
Toen trof ik me toch een raar onderwater schepsel aan, het monster van Lochness is hier niks bij. Ik heb het natuurlijk over Tidehunter. Hij is een groot monster met hele groten tanden in zijn onderkaak. In zijn hand draagt hij een anker waarmee hij inslaat op alles en iedereen. Zijn aanval Gush roept een stroom water op die de tegenstander beschadigt. Kraken Shell geeft hem een dik harnas, Ankor Smash geeft schade aan nabije tegenstanders en Ravage slaat op de grond, waardoor er in alle richtingen tentakels uit de grond komen, die vervolgens bij alle nabije tegenstanders en verlamming veroorzaken.

Dit waren een handjevol water-karakters uit bekende games. Maar kijk is verder dan je neus lang is want in een heel groot deel van onze games wordt water toegepast. Wat dacht je van het water spook in The Sims 3? Vector de krokodil uit Sonic? Videogames over Donald Duck? Wat denk je van Aang uit Avatar? Ze hebben allemaal iets met water te maken.

Ik denk dat jullie veel meer water karakters kennen. Laat het horen in de comments!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.