Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom bij de Casual Friday! In deze editie van Casual Friday bespreek ik het kaart spel Zombie Solitaire.

Zombies zijn een hele hype geweest en de nasleep is nog steeds in vele media te merken. Series, films en ook games worden massaal in zombiethema geproduceerd. Een mooie aanwinst aan deze hype is Zombie Solitaire: een gloednieuw spel van Denda. Gezien ik gek ben op ‘schattig’ getekende zombies is dit de nieuwe uitgelichte game in de Casual Friday geworden. Want wat maakt solitaire nou leuker dan kaarten met zombies erop?

img_zombie_solitaire_1

Zombie solitaire begint met een komisch intro over een arme ziel die een tofuburger had besteld. Hij had nooit kunnen voorzien dat zijn gezonde leefgewoonte een grote kannibalistische wending zou nemen. De zombie apocalypse is begonnen en twee weken later bereiken de zombies ook jouw huis. Je vader had ergens een kaart verstopt voor deze bijzonder onverwachte situatie en deze zal jou naar veiligheid leiden, maar dan moet je onderweg wel alle zombies verslaan! Je verslaat zombies door kaarten te spelen die aansluiten op de kaart van de zombie. Staat er onderin beeld een vier, dan zal je in de horde zombies voor je op zoek moeten naar een drie of een vijf. Door lange ketens te maken krijg je een bonusvermenigvuldiger die ervoor zorgt dat je meer goud krijgt aan het eind van het level. Gouden munten zijn de nieuwe valuta geworden gezien de nare situatie.

img_zombie_solitaire_2

Naast geïnfecteerde zombies zal je ook te maken krijgen met geïnfecteerde raven. Deze raven versperren het zicht op kaarten. Je kunt ze alleen verslaan als je een speciaal wapen weet te vinden tussen de hordes zombies. Bonuskaarten kunnen je ontsnapping aan de zombies vergemakkelijken door zombies kapot te schieten of bewaard te worden als grafsteenkaart. Deze is later inzetbaar om weer verder te kunnen met lange combinaties maken. De grappige verhalen tussendoor maken Zombie Solitaire de moeite waard en vergeet vooral het geluid van je computer niet aan te zetten! De muziekjes zijn vrolijk, passen in het thema en maken het spel een nog mooiere ervaring.

img_zombie_solitaire_3

Conclusie:
Zombie Solitaire heeft zombies, is leuk getekend en heeft een hilarische verhaallijn. Wat wil je nog meer? Het spel speelt heerlijk weg, legt in het begin goed uit en zit bomvol uitdagende levels. Met behulp van bonuskaarten, geïnfecteerde raven en nog veel meer is het bovendien ook nog veelzijdig. Hoewel ik normaal relatief snel verveeld raak van solitaire, kon ik maar niet stoppen met deze variant! Een echte aanrader dus! Durf jij de ontsnapping aan de horde zombies aan?

Zombie Solitaire is op [url=http://www.denda.com/store/product/10840001-zombie-solitaire] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url=http://www.denda.com/store/kaart-spelletjes] voor meer kaart spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.