Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom bij de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Chronicles of The Witches and Warlocks.

Danny Reed is gearresteerd door de politie. Ze denken dat hij iemand vermoord heeft maar hij blijft volhouden dat hij onschuldig is. Hij was op zoek naar een totem toen hij erin geluisd werd. Iemand heeft het op hem gemunt. Kathleen Wilson kreeg net een telefoontje van hem toen de politie de inval pleegde. Ze vertrouwd Danny volledig, en met haar ervaring als advocate en mij om haar te helpen wil ze Danny’s naam zuiveren. Tijd om een eigen onderzoek te starten en achter de waarheid te komen!

img_chroniclesofthewitchesandwarlocks_1

Het onderzoek begint bij het hotel waar het misdrijf plaats heeft gevonden. Het is even zoeken maar dan heb ik de sleutel ook. Ik merk meteen dat dit spel niet alles voorzegt en dat ik toch af en toe flink aan het zoeken ben voor ik weer een voorwerp vind of ergens een actie kan doen. Het duurt niet lang voordat ik ook mijn eerste hint nodig ben. Gelukkig heb ik de moeilijkheidsgraad op makkelijk staan waardoor de hints wat sneller laden. De hotelkamer van Danny is een rommeltje, maar alles kan bewijs zijn dus zorgvuldigheid is geboden. De rare situaties stapelen zich op als Kathleen eerst een klap op haar hoofd krijgt door een vreemd figuur en op de grond valt. Wanneer ze weer bij komt is de persoon weer weg en zullen we weer verder moeten zoeken. Vervolgens lijkt de geest van een klein meisje rond te dwalen in de hotelkamer. Zou zij iets te maken hebben met de vreemde foto’s van een oude wetenschapper die Kathleen gevonden heeft?

img_chroniclesofthewitchesandwarlocks_2

Het lijkt soms alsof Kathleen ze niet allemaal op een rijtje heeft. De ene situatie is nog onwaarschijnlijker als de ander. Het brengt mij constant op een dwaalspoor: denk ik eindelijk te weten wat de totem te maken heeft met de moord, neemt het mysterie weer een andere wending! De gameplay is erg prettig: onder in beeld is een inventaris met alle bruikbare voorwerpen die ik gevonden heb, een hint-knop die ik regelmatig toch nodig ben en een boek met alle aanwijzingen en bewijzen die ik met Kathleen heb gevonden. Makkelijk als je terug wilt kijken wat er allemaal gebeurd is. Ben jij ook zo benieuwd wat het lot van Danny gaat worden en wat de totem met dit hele moordmysterie te maken heeft?

img_chroniclesofthewitchesandwarlocks_3

Conclusie:
Chronicles of The Witches and Warlocks is een bijzonder spannend spel over een moordmysterie. De vriend van Kathleen, Danny, wordt beschuldigd van moord. Hij beweerd dat hij erin geluisd wordt en dat zijn ontdekking over een totem dit veroorzaakt heeft. Als advocate Kathleen ga je op zoek naar de waarheid. De continue wendingen in het plot zorgen ervoor dat je telkens verrast wordt, niets is wat het lijkt in dit spel. Mooie graphics en een prettige gameplay maken dit spel tot een echte aanrader voor iedereen die gek is op moordmysteries, detectives en een beetje magie.

Chronicles of The Witches and Warlocks is op [url= http://www.denda.com/store/product/10640005-chronicles-of-the-witches-and-warlocks] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url= http://www.denda.com/store/zoek-en-vind-spelletjes] voor meer zoek en vind spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.