Glimmende ballen, ik houd er wel van. In het echt speel ik soms wel een potje pool met mijn zusje en het is dan ook een leuke sociale aangelegenheid. Is het net zo sociaal en leuk op de PC?

Ik wilde deze review beginnen over hoe ook Pure Pool een sociale aangelegenheid zou kunnen zijn, maar dan moet de game wel starten… In plaats van gewoon op te starten, moet je eerst je eigen schermresolutie kiezen of in venstermodus gaan spelen. Daarna zou, als het goed is, de game moeten starten, maar bij mij bleef hij vaak hangen in het laadscherm. Na wat alt-F4 taferelen kreeg ik dan eindelijk Pure Pool aan de praat. Overigens had een vriend van mij nergens last van wat opstarten betreft, dus wellicht heeft dit probleem alleen mijn PC getroffen. Laten we het hopen.

Wat meteen opvalt zijn de random namen die bovenaan je scherm verschijnen: mensen die online komen. Dit zijn geen mensen die ik ken, maar alle mensen die het spel Pure Pool hebben, zie je bovenaan verschijnen wanneer ze online komen. Wat dat betreft dus inderdaad sociaal, maar wel een beetje overkill, tenzij de gameontwikkelaar dacht niet zoveel te verkopen…

Je kunt eerst wat oefenen in je uppie of US 8 ball, 9 ball en Accumulator spelen. Nu ken ik persoonlijk maar een spel en dat is 8 ball. Ik heb gehoord dat de regels overal wat verschillen en zo ook bij de Amerikaanse variant. Dat is even wennen en een fout is snel gemaakt. Stoten met je keu doe je door je muis naar achteren te bewegen en afhankelijk van hoe hard je je muis naar voren beweegt zal de bal gaan rollen. Je hebt ook wat hippe trucs die je kunt uitvoeren zoals side, back en top spin, trucs die mij in het echt uiteraard niet met opzet lukken.

Een zin die bij mij vaak uit mijn mond rolt als we poolen is: “Ja, dat was de bedoeling.” Je kunt de achterkant van je keu omhoog of omlaag houden maar daar houd het wel mee op. Het navigeren door de menu’s gaat heel vreemd. Met je muis en met backspace en enter ga je door de menu’s. Je kunt niet even van het ene naar de andere menuoptie gaan, je moet dan eerst backspace gebruiken.

Naast in je eentje spelen kun je ook tegen AI spelen of tegen vrienden op Steam. Ook kun je tegen willekeurige mensen online spelen. Jij zet een challenge op en de andere speler kan dan kiezen om die aan te gaan, of niet. De game maakt gebruik van een DNA. Dit DNA houd je speelstijl bij en wanneer je een potje wint krijg je punten en level je langzaam omhoog. Zo heb je Rookie, Apprentice en Amateur titels. Online matchet de game je dan met mensen van je eigen niveau. Wanneer random mensen je online challengen weet je uiteraard niet hoe goed ze zijn.

De ballen reageren goed en natuurlijk, de graphics zijn jawdropping goed maar de opties zijn niet echt uitgebreid. Ik had graag wat meer opties gezien, zoals de mogelijkheid de tafel van bovenaf te bekijken. Je kunt wel opstaan maar dan kun je de tafel alleen schuin van boven bekijken. Dat geeft niet echt een goed overzicht van waar de ballen precies liggen op de tafel. Wanneer jij aan de beurt bent, richt de computer automatisch naar een bepaalde bal. Of dit dan de meest makkelijke of voordelige bal is, of dat dit puur random is ben ik nog niet helemaal achter. Het spel laat ook de lijn van de bal zien en de lijn waar hij heen zal kaatsen. Dit maakt het richten een stuk makkelijker. Je kunt verder weinig aan de gevoeligheid van de keu doen en dat was voor mij wat irritant, want ik vond hem nogal moeilijk bewegen.

Er is maar één achtergrond in de game en dat is een soort hotelbar. Er lopen wat mensen in de achtergrond en je hoort glazen klinken en rumoerige gesprekken. Daarnaast speelt de game ook zachtjes jazzy nummers op de achtergrond waarvan de titel bovenaan je beeld wordt getoond wanneer een nieuw nummer begint. Ook staat de audio automatisch aan in de game. Wanneer je tegen iemand anders speelt zal je die automatisch via hun mix horen.

Helaas had Pure Pool bij mij veel kuren. Wanneer ik tegen vrienden online speelde, kreeg ik soms midden in een potje een zwart scherm. Zij kregen dan de melding dat ik AFK was gegaan, wat niet zo was. Ook bevroor mijn game twee keer midden in een potje. Voor een amateur poolspeler is deze game vermakelijk zolang de game het blijft doen. Wanneer je meer ervaren bent in pool, zal deze game te weinig opties en modes voor je bevatten en zullen de richtlijnen een ergernis kunnen zijn want deze kun je niet uitzetten. De graphics zijn echt geweldig, dat is een megaplus maar er zijn gewoon te weinig opties en het wachten op AI duurt soms lang. Al glimmen je ballen nog zo mooi, je innerlijk moet ook leuk zijn, voor mij geen tweede pooldate. Je kunt de game voor €9.99 op Steam aanschaffen.

Heathers Score:

Gameplay: 4/10
Fun: 6/10
Levensduur: 6/10
Graphics: 10/10
Originaliteit: 6/10

Totaalscore volgens reviewer: 6.4

MsMarvel

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.