Er was geen enkele game op de beursvloer die ik zo graag wilde zien of spelen als Batman Arkham Knight. Al maanden stond deze afspraak vast, op de eerste dag, in het eerste uur van mijn Gamescom avontuur.

Bij de stand van Warner Bros. aangekomen word ik begeleid naar één van de kleine hokjes waar ze de pers in proppen om iets over hun games te vertellen. Ik volgde vijf andere journalisten mee naar binnen en we mochten elk een PC uitkiezen. Bij elke PC zat iemand van Warner Bros.. Dit waren de heren die mij door de game heen gingen loodsen om er voor te zorgen dat ik genoeg van de demo te zien zou krijgen. Dit doen ze door via hun headset met die van mij te communiceren. Overigens word je normaal gesproken aan je lot overgelaten bij dit soort presentaties. Wat er dan meestal gebeurd is dat je 20 minuten aan het uitvogelen bent waar je heen moet en wat de controls zijn, tegen de tijd dat je de stand moet verlaten heb je dan net twee stappen gezet.

De meneer naast mij vroeg of ik al wel een keer een Batman game gespeeld had. Ik scheen blijkbaar iets te luidkeels “Ja natuurlijk” te gillen want hij greep met zijn handen naar zijn headset. Okay, ik was dus duidelijk enthousiast over de game. In de demo werd je midden in Gotham City gedropt. De stad ziet er nog even duister, vies maar bovenal prachtig uit. Met Batman ga je weer de strijd aan tegen al het kwaad in de stad. Naast de oude bekenden zoals Penguin, Harley-Quinn en Two-Face zit er ook een nieuwe slechterik in, namelijk de Arkham Knight. Deze Knight weet wel heel erg veel over Batman en is ook voorzien van toffe gadgets. Maar kun jij als Batman hem te slim af zijn?

De demo stond voornamelijk in het teken van de Batmobiel. Waar je voorheen alles springend en glydend moest doen kun je nu de Batmobiel erbij roepen, om op plekken te komen waar je voorheen niet bij kon. Het was in het begin even wennen want het is natuurlijk geen race game, het duurde dan ook over voordat ik fatsoenlijk zonder alles te raken overweg kon met deze auto. De Batmobiel heeft twee vormen; de normale auto waarmee je recht vooruit kan en de versie die met een flinke boost over dingen heen kan vliegen. De Batmobiel kan ook transformeren naar een soort van hoover auto waarmee je alle kanten uit kunt bewegen. Natuurlijk komen de slechteriken ook met een manier zodat ze een beetje opgewassen zijn tegen jouw auto en zul je onder andere kleine tanks moeten ontwijken en neer moeten schieten. De Batmobiel is uitgerust met verschillende soorten kogels. Zo zul je de tanks echt neerschieten waarbij je de slechteriken gewoon K.O schiet met rubberen kogels. Dit moest natuurlijk ook wel, want tja in de Batman games gaan de mensen niet dood.

Voor zo ver ik de demo speelde loopt alles soepel, ziet het spel er weer fantastisch uit en kan ik niet wachten tot dat ik weer nachten lang door Gotham City kan dwalen. Of voor mij de Batmobiel een echte toevoeging is dat weet ik nog niet. Ik klim en klauter net zo graag door de stad.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.