TT Games werkt over het algemeen aan twee LEGO-games tegelijk. LEGO Batman 3: Beyond Gotham is hun aankomende titel en er zijn veel redenen om daar enthousiast van te worden.

Om eerlijk te zijn dacht ik bij de aankondiging van de derde LEGO Batman in eerste instantie: Mwah. Ik vond de vorige LEGO Batmans sowieso niet de beste producties uit de LEGO-reeks. Toch zijn er absoluut elementen in deze derde LEGO Batman die interessant zijn. Nummer een is voor mij dat deze game diverse planeten beslaat. Je hebt dus niet een stad als hub, maar diverse planeten waar je dan rode en gouden blokken moet gaan verzamelen.

Een prettige verbetering van de vorige delen is dat je niet meer van pak moet wisselen bij speciaal daarvoor gemaakte punten. Dat scheelt een boel teruglopen en puzzelen, want je kunt nu on the spot waar je maar wilt met een simpele druk op de knop wisselen van pak. Zo ben je in een handomdraai de laserstralen-Batman of juist weer gewoon Batman zoals je hem gewend bent.

Schermafbeelding 2014-08-31 om 12.40.09

We zagen op Gamescom een stukje van de Lantern-wereld Odym. In een ruimteschip zien we The Flash cupcakes eten, omdat hij onder invloed is van iets waardoor hij een veelvraat is geworden. We maken geen grap, sommige bizarre dingen zijn niet te verklaren in LEGO-games en dat geldt ook hiervoor, hoewel er in de uiteindelijke game wel iets meer wordt verklaard hierover, heeft TT ons beloofd.

TT Games doet er alles aan om zoveel mogelijk de DC-verhaallijnen te volgen en ze concentreren zich voor deze game op de New 52-uitgaven. Zo heeft Superman bijvoorbeeld geen ruimteschip nodig, want hij kan vrij vliegen in de ruimte. Ook verhaaltechnisch gebeuren er dingen die zo in de comics zouden kunnen, maar daarover zal ik in deze preview niks verklappen. Als je het einde van LEGO Batman 2 hebt meegekregen, dan kun je je wel enigszins voorstellen wat er zou kunnen gebeuren.

In deze game zien we ook meer van de Justice League. Sommige levels speel je bijvoorbeeld met Superman, Robin en Batman samen. Uiteraard kun je in de Free Play-modus zelf kiezen welke van de meer dan 150 vrij te spelen personages je bestuurt, waaronder de Joker en Lex Luthor. Cyborg is ook speelbaar en in het voorbeeld dat wij zagen was hij bang voor teddyberen. Klinkt als LEGO-humor en dat is een goed teken, de humor van de plastic popjes is briljant in deze gameserie.

Schermafbeelding 2014-08-31 om 12.42.04

Cyborg is een grappig personage, zo kan hij bijvoorbeeld een elektrisch pak aandoen, maar ook stealthy zijn als wasautomaat. Elk personage heeft zo zijn eigen specialiteiten en dat maakt LEGO-spellen zo de moeite waard om twee keer uit te spelen. Bovendien is er ook weer veel te verzamelen, zoals onder andere de statussen na een x aantal studs (muntjes) te hebben gehaald in een level.

Ik kijk vooral uit naar de Batman uit de 60’s. Die is kiesbaar (sterker nog, Adam West heeft stemmen ingesproken voor deze game) en de wereld verandert bij 60’s Batman ook echt in een wereld uit die televisieserie, compleet met een ouderwetse batmobiel en Pow! en Thrack! heel comicy in beeld. Een geweldige ode aan die bizarre televisieserie die op dit moment een opleving kent in Amerika.

TT liet ons bij de demo eigenlijk vooral zien wat de achterlijke hoeveelheid personages allemaal kunnen. Zo kan Superman veranderen in Clark Kent, maar kan er ook weer een telefooncel tevoorschijn worden gehaald om Supey terug te brengen. Zelfs Bat-cow is aan de game toegevoegd en bizarre personages als Beast Boy die in een vis, vogel of gorilla kan veranderen.

In de feestdagenperiode verschijn LEGO Batman 3: Beyond Gotham op zo’n beetje alle platformen denkbaar.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.