Afgelopen woensdag tufte ik met mijn oldtimer Alto naar Utrecht om daar het post E3 event van Nintendo te bezoeken. Ik was erg enthousiast en nieuwsgierig naar wat me te wachten stond.
Zoals de meest van ons ben ik ook het gamen begonnen met Nintendo. Ik vond het dan ook hartstikke leuk dat ik naar de post E3 event van Nintendo mocht. Afgelopen E3 had ik het live event van Nintendo ook bijgehouden voor onze site en had heel wat games op mijn lijstje waar ik naar uit keek. Het was ook erg leuk dat designer Thomas Pathuis van de Nederlandse game ontwikkelaar Ronimo Games aanwezig was om wat meer te vertellen over Swords & Soldiers II. Maar daar lees je binnenkort op onze site meer over!

Op naar mijn eerste game: Super Smash Bros voor de Wii U. Nu beken ik maar meteen dat ik had hiervoor nog NOOIT met de Wii U heb gespeeld dus dat was sowieso even wennen. Ik vond de Wii U gamepad vrij zwaar en nogal groot om vast te houden. Maar goed, dat vond ik in het begin ook van de Xbox controllers dus vaak is zoiets een kwestie van gewenning. In Super Smash Bros kan je spelen met de bekende Nintendo gezichten zoals: Kirby, Link, Mario maar ook de Wii Fit trainers. Dat laatste vond ik zo geweldig dat ik besloot om daarmee te spelen. We mochten een level tegen elkaar spelen en dat zag er goed uit. Mijn Wii Fit trainer ging het gevecht ook echt aan zoals je dit zou verwachten. Met hele sierlijke bijna gymnastische bewegingen ging ze de strijd aan tegen Link. De levels zagen er zoals we van Nintendo gewend zijn erg vrolijk uit. Een echte samenwerking tussen het beeld op je tv en de gamepad zat er niet in wat ik heel erg jammer vind. Maar dat is iets wat bij de Wii U Gamepad helaas nog vaak het geval is. Omdat Super Smash Bros voor de Wii U ook gebruik gaat maken van amiibo, bekende karakters als fysieke figuren die omgetoverd kunnen worden tot Mii Fighters, stonden er al een aantal voorbeelden van deze figuren. De figuren zagen er goed uit en ik vond vooral de Wii Fit trainer leuk uitgewerkt maar ook princess Peach was erg gedetailleerd. Ik denk dat veel Nintendo fans er al plezier in gaan hebben om ze allemaal te verzamelen in plaats van alleen ermee te spelen.

Een game die mij erg leuk en origineel leek was Splatoon, ik was dan ook erg blij dat ik die ook mocht testen. Splatoon is een van de weinige games waarbij er ook echt een wisselwerking is met de gamepad. Terwijl je op het tv-scherm je karakter ziet vechten kan je op het scherm van je gamepad de plattegrond van het level zien en ook bijhouden hoe je ervoor staat. In deze multiplayer game is het de bedoeling dat je de map waarin je speelt in jouw kleur inkt verft. Met een tank vol inkt op je rug en bewapend met een vrolijke inkt-gun ren je rond terwijl je alles onderverft met inkt. Uiteraard raakt je tank leeg maar dit kan je heel makkelijk aanvullen door jezelf in een inktvis te veranderen terwijl je in een plas van jouw kleur inkt staat. Alles valt en staat ook met de hoeveelheid inkt van jouw team. In je eigen kleur inkt kan je in de vorm van een inktvis je razendsnel door de map heen bewegen maar in de kleur inkt van je tegenstander word je erg vertraagd. Ik vond het een heel leuk en verrassende game om te mogen spelen. Je ziet snel wat er van je verwacht word en door de kleuren die de map sieren zie je ook direct resultaat.

Om in de vechtsfeer te blijven stond ik al snel te spelen met Bayonetta 2. De game was echt over de top Japans met hun sexy geklede karakters. Je zou verwachten dat de karakters al naakt genoeg waren om zich vrij te kunnen bewegen. Niets was minder waar want bij sommige acties bleek dat ze zelfs nog minder stof om hun lijf moesten hebben voor de bewegingsvrijheid. De gameplay voelde wel erg natuurlijk aan en de aanwijzingen tijdens het spelen waren erg fijn. Dit gaf mij nog het gevoel dat ik mijn monsterlijke tegenstanders toch kon verslaan hoe groot ze ook waren. Voor een Nintendo game zagen de graphics er nog best goed uit maar vergeleken met wat we gewend zijn van de huidige Next Gen graphics vielen ze tegen. Waar de graphics van Bayonetta me gemengde gevoelens gaven maakten de graphics van Swords & Soldiers II me erg vrolijk. De kleuren waren fantastisch en brengen je echt naar een getekende Viking wereld. Ook de karakters zijn fantastisch uitgewerkt en tijdens het spelen merk je dat de makers van deze game allemaal over een gezonde dosis flauwe humor beschikken. De game vond ik geweldig om te spelen en stak logisch in elkaar, zeker wanneer je bekend bent met verschillende strategie spellen. Omdat de game alleen op de Wii U uitkomt baal ik een beetje want dat is een van de consoles die ik niet heb. Stiekem hoop ik ergens een beetje dat het een Fable verhaal wordt die later toch ook op de PC uit kwam.

Yoshi’s Woolly World was ontzettend schattig om te zien en erg leuk om te mogen spelen. Deze game speelde ik samen met een andere verslaggever en als een team bewandel je zo de verschillende levels. Communicatie is essentieel bij deze game onder andere omdat je elkaar ook kan op eten en uitspugen om zo vijanden te verslaan. Ook de game Mario Maker is een game die eigenlijk het leukst is om samen te spelen. In deze game krijg je 10 minuten de tijd om een level te bouwen én het uitspelen daarvan. Je kan het jezelf zo makkelijk en moeilijk maken als jij dat wilt. Daarom lijkt het me een leuke game om samen te spelen. De een bouwt het level zo uitdagend mogelijk en de ander speelt het level. Maar natuurlijk is het ook leuk om levels die we nog kennen van de Mario games na te bouwen.

Gelukkig had ik nog wat tijd en kon ik nog even snel in Pokémon Art Academy een Pikachu tekenen. Daar zit je dan met je grafische opleidingen en krijg je het niet voor elkaar om een fatsoenlijk rondje op je 3ds scherm te tekenen. Wees gerust, jouw schets word aan het einde van iedere oefening ook weer een beetje recht getrokken. Daarnaast krijgt je zelfvertrouwen ook weer een boost omdat de leerling in het spel nog altijd vele malen slechter tekent dan jou. De aanwijzingen zijn erg duidelijk en je leert hoe je een Pokémon moet tekenen vanaf de eerste stap. Zeker een aanrader voor de Pokémon fans onder ons.

Helaas komen er aan evenementen ook een einde en moet je weer naar huis. Ik heb enorm genoten van alle games die ik tijdens het Nintendo post E3 event heb mogen spelen en zien. Er zaten echt een aantal top games tussen en bovenal heerste er een vrolijke Nintendo sfeer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.