Inmiddels ben ik een beetje over de grote schok heen dat er geen zwembaden in De Sims 4 zijn bij de lancering. In een blog van De Sims 4 legt men uit waarom er geen zwembaden en kleuters zijn.
Ja, ook de kleuters worden achterwege gelaten. Voor de een een opluchting, want die kleintjes zijn zo lastig, maar voor weer een ander jammer, want de basis van je Simmetjes worden hiermee gelegd. En wie heeft er nu geen hekje om het zwembad gebouwd om hun Sims te ‘plagen’? In De Sims 3 werd dit lastiger omdat er de mogelijkheid kwam dat jouw Sims zo uit het bad konden klimmen, maar met een muur er omheen konden ze geen kant op! En dit lijkt nu allemaal te verdwijnen, tenminste..

Er word dus aangegeven dat er bij de lancering geen zwembad en peuter te vinden zal zijn in De Sims 4. Er is plaats gemaakt voor nieuwe technologie die het mogelijk maken om jouw Sims te voorzien van “kunstmatige intelligentie, een nieuw animatiesysteem, nieuwe hulpmiddelen voor het positioneren van geluid, nieuwe motoriek, nieuwe routeberekening en nog veel meer nieuws”. De basis van de techniek is dus zo aangepast om jouw Sims door middel van emoties, karaktereigenschappen, gedrag en interacties nog meer tot leven te laten komen.Om dit dus te laten werken, moest er iets geschrapt worden! In dit geval dus peuters en het zwembad. Waarom het zwembad? Alsof er niets anders is dat je kan schrappen? De peuters zijn dus geschrapt om je Sim meer tot leven te laten komen. Het zwembad heeft plaats moeten maken zodat er meer mogelijk zou zijn in de bouw-modus, namelijk directe manipulatie. Met deze directe manipulatie kan je nog makkelijker een huis bouwen door middel van ruimtes te plaatsen en deze makkelijk om te wisselen.

Met De Sims 4 en de mogelijkheid jouw Sims zo echt mogelijk te maken belooft het een game met veel diepgang. Nieuwe mogelijkheden staan op de loer, zo kan je staande Sim met een zittende Sim praten en zijn ze in staat om te multitasken. Leuk! Maar, ik kan leven met het feit dat er geen peuters in De Sims 4 zitten, dat was tenslotte in de eerste Sims ook niet mogelijk, je baby groeide op en was een kind, om voor altijd kind te blijven. Maar de zwembaden.. Ik merk dat ik er toch nog niet helemaal over heen ben.. Ondanks dat ze middels deze blog de fans proberen gerust te stellen, staat er nergens dat er nog wel een zwembad ergens gebouwd kan worden in de toekomst. En om het als betaalde content aan te bieden, zou erg jammer zijn. Maar met alle uitbreidingen die regelmatig verschijnen voor De Sims games, kan een ‘Pool Party’ uitbreiding ook nog een toevoeging gaan worden, toch? Ik wacht het af!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.