De zomervakantie is hier al begonnen en wat is er nu fijner dan heerlijk op het strand in een luie stoel lezen? Daarom deze keer in de App Check: VakantieBieb
Eerlijk gezegd ben ik zelf een beetje allergisch voor digitale boeken. Ik vind het heerlijk om met mijn handen de papieren bladen langzaam om te slaan. Noem me gek maar ik ben ook zo’n boekenworm die boeken heerlijk vind ruiken. Als zelfs de bieb een eigen VakantieBieb app ontwikkeld wie ben ik dan om me nog te verzetten? Dus nieuwsgierig als ik ben, heb ik de VakantieBieb app gratis via de Apple App Store op mijn iPad gedownload.
Je vult een keer je gegevens in en je hoeft voor deze app geen abonnement te hebben bij de Bibliotheek. Hierna kun je meteen aan de slag. Het menu is erg eenvoudig zoals je hieronder kunt zien.

Er zijn boeken in allerlei genres en ook aan de kinderen is gedacht. Je kunt de boeken sorteren op alfabet, nieuwste of genre.

Op dit moment zijn er nog niet zo heel veel tijdschriften beschikbaar maar wellicht dat er nog een aantal bijkomen.

De boeken en tijdschriften die je download komen op je digitale boekenplank te staan. Wil je ze gaan lezen dan klik je erop.

Wanneer je een boek openslaat zijn er ook hier nog verschillende mogelijkheden. Zo kan je het lettertype en grootte aanpassen, het thema en de uitlijning. Ook kun je in dit menu makkelijk kiezen tussen de hoofdstukken. De app onthoud ook waar je als laatst gebleven bent in je boek.

De VakantieBieb is een app die je gratis kan downloaden op je tablet of mobiele telefoon via de Apple App Store of Google Play. Dit kan van 1 juli t/m 31 augustus hierna kan je geen boeken meer downloaden en worden de boeken automatisch van je boekenplank verwijderd. Veel leesplezier deze zomer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.