Een tijdje terug kwam mijn vriend thuis met een labjas voor zijn studie. Hartstikke leuk maar iedere andere student had zijn of haar labjas gepimpt met watervaste stiften. Tijd om met een beetje creativiteit deze labjas om te toveren en zo zijn game-hobby te uiten.

Nu is deze DIY voor de labjas van mijn vriend geweest, maar dit kan met alle soorten kleding en textiel die je maar wilt pimpen zoals t-shirts, stoffen schoenen en zelfs de kussens op je bank.

Benodigdheden:
– textielverf of textielstiften (ik heb de mijne bij de Pipoos gekocht)
– het gewenste textiel om te pimpen
– krijt

Al snel kwam het idee om Dr. Mario achter op de labjas te maken. Op de jaszakken zouden de virussen uit het spel komen te staan.Nadat je je plan hebt gemaakt is het tijd om alles klaar te zetten. Als je stiften gebruikt heb je verder niets nodig, bij textielverf is een kwast handig.

Ik had wat afbeeldingen van Dr. Mario en de virussen op internet opgezocht. De labjas was uitgespreid over de tafel met de afbeeldingen ernaast. Let erop dat je een stuk karton onder het textiel doet wat je gaat bewerken omdat de stiften kunnen doordrukken. Klaar voor de start pak ik het krijt erbij en ga ik aan de slag. Dit is gewoon een kwestie van geduld hebben en een beetje creativiteit. Kan je niet zo goed uit de hand tekenen? Dan kan je de afbeeldingen ook uitprinten en overtrekken. Ik heb voor deze DIY blauw krijt gebruikt, omdat wit krijt gewoonweg niet te zien was op de stof. Het blauwe krijt was ook niet zo goed te zien, maar ik had niets anders meer in huis.

Wanneer je tevreden bent met de tekening op de stof, kan je voorzichtig beginnen met het kleuren. Ik was begonnen met de zwarte stiften en heb voorzichtig eerst alle lijnen getekend. Daarna ben ik begonnen met de grootste kleurvlakken zoals het haar en de schoenen van Dr. Mario en de grote pil die hij gooit.Het enige wat miste aan de tekening was de huidskleur van Dr. Mario en het grijze van zijn stethoscoop. Deze kleuren waren er helaas niet als stift en heb ik dus in een potje gekocht. Deze potjes zijn erg klein, ideaal voor kleine DIY projecten, maar je kan er toch erg veel mee doen! Je hebt gelukkig niet veel nodig om de kleur mooi op de stof te krijgen. Na het inkleuren van de rest van Dr. Mario met kwast was dit het resultaat:

Wij vonden de voorkant nog wat kaal en hebben dus wat virussen toegevoegd op de jaszakken op dezelfde manier. Eerst tekenen met krijt, de lijnen overtrekken met de zwarte stift en daarna inkleuren.

Zorg ervoor dat de verf goed droogt. Ik heb voor de zekerheid de labjas een nachtje op de tafel laten liggen, al staat op het potje dat de verf in zo’n 2 uurtjes droog is (wat het ook wel was). Om de verf wat beter in de stof te krijgen kan je de stof voorzichtig strijken. Leg hiervoor een licht vochtige doek op het geverfde gedeelte. Wacht hier wel mee tot alle verf echt goed droog is!Een middagje knutselen en een tevreden vriendje, wij zijn erg blij met het resultaat!

Voor wastips: op de verpakkingen van de potjes staan wastips. Ik heb de labjas inmiddels al een aantal keer gewassen en het ziet er nog steeds mooi uit. Gewoon op 30 graden wassen en de tekeningen blijven mooi.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.