Dit weekend is het Museumweekend. Nu denk je misschien, musea?! Wat heeft dat met gamen te maken?! Nou, waarschijnlijk meer dan je denkt! Laten wij gamers eens lekker cultureel gaan doen.
Niet super cultureel uiteraard. We hebben voor jullie de tofste musea uitgezocht die een bezoekje als gamer-zijnde waard zijn. Interactieve musea, oorlog thema’s en echte gamemusea.


Op nummer 1 hebben wij uiteraard het Bonami Spelcomputer Museum. Het Bonami SpelComputer Museum heeft spelcomputers en alles wat er mee te maken heeft in huis! Dat niet alleen! Zonder geldinworp zijn de games zo te spelen voor het publiek. Ik zeg, gaan met die banaan!

Een ander uitstekend uitje voor de diehard gamer is het Airborne Museum. Oorlog, tanks, wapens, legerkleding. Stap binnen in Call of Duty of Battlefield. In de ondergrondse Experience ervaar je de oorlog in al zijn hevigheid. Hier voel je de impact van het geweld op jonge jongens die vertwijfeld vechten voor hun leven. Daar ga je daarna wel even anders van gamen!

Houd je meer van Real-time Strategy gevechten op zee? Assassin’s Creed: Black Flag? Dan is het Marine Museum wat voor jou! De kerncollectie van het Marinemuseum is in 1962 ontstaan. Vice-admiraal b.d. De Vos van Steenwijk droeg toen zijn privécollectie over aan het museum. De verzameling van het Marinemuseum is daarna uitgegroeid tot ongeveer 20.000 objecten en afbeeldingen.. Daarnaast heeft het museum van de Koninklijke Marine 3 oorlogsschepen om een kijkje in te nemen.

Het Nationaal Militair Museum laat de andere tak van het Nederlandse leger zien, namelijk de tak van de grond en luchttroepen. Ook erg interessant!

Hallo Mass Effect, Dead Space, Star Craft en ander ruimtegeneuzel! Welkom in de Space Expo. Voor de ruimte gameliefhebber een must om te bezoeken. Laat je Plasma Cutter maar thuis want hier ben je veilig.

Ben jij eerder benieuwd naar wat de toekomst ons zal brengen? Dan is FutureLand op Maasvlakte 2 misschien wat voor jou! Dit museum noemt zichzelf zelfs een “museum voor gamers”, dus waar wacht je nog op? Het museum richt zich vooral op duurzaamheid en de toekomst van Maasvlakte 2.

Voel jij je geroepen als Varian Wrynn en ben je op zoek naar je eigen kasteel? Dan is het Muiderslot echt wat voor jou! Stap terug in de tijd van ridders en jonkvrouwen en kroon jezelf tot ware Koning of Koningin.

Ben je meer van de techniek en houdt je van ronkende en tikkende machines, waag je dan in het Steampunk wereldje van Techniekmuseum Heim. Bekijk de prachtige collectie, zet machines zelf in beweging, bedien de interactieve wereldbol en speel games! Alles is aanwezig om iedereen in het gezin enthousiast te laten worden over techniek..

Ben je meer van de AI, robots en Titans dan is Science Centre TU Delft echt iets voor jou. De Oculus Rift had hier zomaar vandaan kunnen komen!

Hoe hebben je ouders en grootouders hun jeugd beleefd? Geen computers, mobiele telefoons en games. Museum Hoorn ook wel Museum van de Twintigste Eeuw genoemd, geeft je een kijkje in een wereld waar je zo maar in had kunnen leven. Zeg maar dag tegen je geliefde technologie! Das’ even slikken!Hebben we je niet kunnen overtuigen, dan kun je altijd nog vanuit je luie stoel het spel Uit het museum ontsnappen spelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.