Het is zonde om een groot T-shirt aan te doen als het zonnetje lekker schijnt. Waarschijnlijk wil je ook een beetje bruin worden, maar het liefst draag je je geeky game-shirt. Ga nu nog aan de slag en maak een one shoulder shirt.

Voor deze do it yourself heb je nodig:- Een groot T-shirt- Schaar- Krijtje

Zorg dat je shirt op een platte ondergrond ligt. Als jouw shirt net zoals die van mij geen naden heeft aan de zijkant, kun je hem het beste even strijken. Zo weet je precies waar je hem moet knippen.

Teken met het krijtje de lijnen waarover je wilt gaan knippen.

Knip volgens het plaatje hierboven de mouwen er af.

Trek het shirt nu aan en kijk hoe ver je jouw shirt kunt inkorten. Dit verschilt per figuur en per maat. Zorg ervoor dat je minimaal drie verschillende punten hebt tot waar je het kunt inkorten. Wil je jouw shirt passend maken, meet dan het gedeelte naar je borst, het smalste stuk in je zij en het stukje naar je heup goed op. Om het wat makkelijker te maken heb ik er even een aantal speldjes in gedaan.

Nu teken je met het krijtje deze maten op je shirt. Je kunt zelf kiezen hoeveel knopen jij in jouw shirt wilt. Hoe meer knopen hoe minder bloot je zult zien en hoe langer het shirt blijft. Als je minder knopen gebruikt zal het shirt een stuk ingekort worden en zul je meer bloot tussen de stukjes stof door zien.

Knip over de krijtlijntjes heen.

Knip de strookjes los over de naadlijn of over jouw gestreken lijn. Als je over de naad knipt, zorg dan dat je de naad er ook uitknipt want anders wordt het lastig met knopen.

Plaats je hand op het shirt en rek de sliertjes iets uit. Pas op! Als je te hard trekt dan scheur je het shirt verder in en dit wil je niet hebben.

Nu kun je alle sliertjes aan elkaar knopen. Ik heb het shirt eerst binnenstebuiten gekeerd voordat ik ging knopen. Zo komen de uiteinde van de sliertjes aan de binnenkant van het shirt te zitten. Als je het mooi vind kun je hem ook gewoon knopen.

Maak de knoopjes niet te strak en pas het shirt aan. Als je ziet dat alles goed aansluit op jouw figuur kun je de knoopjes er strak inleggen. Het zou zonde zijn als je er nog iets aan moest veranderen maar je de knoopjes er niet meer uit krijgt.

Als laatste knip je nog het gedeelte bij je schouder in. Hier leg je ook twee of drie knoopjes in. In mijn geval deed ik dit weer binnenstebuiten, maar ook hier maakt het niet heel veel uit.

Nu ben je helemaal klaar voor de zomer. Je kunt lekker bruin worden terwijl je toch jouw favoriete geeky T-shirt draagt.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.