Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het drie-op-een-rij spel Kitten Sanctuary.Voordat de buitenaardse wezens aanvielen, leefden vele kittens een rustig leven op Kitten Eiland. De buitenaardse wezens besloten de kittens te vangen met speciale kooien. Het werd steeds stiller op Kitten Eiland, omdat vele kittens al gevangen waren. Het is aan jou om de katjes te bevrijden van hun vreemde kooien en ze weer een vredig leven te geven. De katjes zijn te bevrijden door combinaties te maken met verschillende tegels. Onder sommige tegels zitten oranje vlakken. De oranje vlakken zijn kapot te maken door combinaties te maken. Wanneer alle oranje vlakken weg zijn opent de val. Alleen op deze manier zal je alle katjes kunnen bevrijden. Maar de aliens laten je er niet zo gemakkelijk mee weg komen en zullen alles in de strijd gooien om de kittens voor zichzelf te houden!

Naast de val zijn drie meters te zien. Iedere meter staat voor een behoefte van de kittens die al gered zijn. Je kunt de drie meters vullen door tegels te combineren met voedsel, melk en hout. Met genoeg voedsel en melk zullen de kittens een prettig verblijf hebben, terwijl ze op hun vriendjes wachten. Het hout zal ze lekker warm houden. Terwijl je bezig bent een val te openen en een kitten te bevrijden zal je dus ook rekening moeten houden met de kittens die al gered zijn. Wanneer je een combinatie maakt van 4 of meer tegels zal er een speciale tegel verschijnen. Deze speciale tegel heeft een kracht om jou te helpen. Zo kan een speciale tegel ontploffen en hiermee een deel van de oranje tegels kapot maken, rijen verwoesten of tegels husselen. Met slim denkwerk en goede combinaties zal jij de kittens moeten redden.

De aliens laten niet zomaar over zich heen lopen en zullen regelmatig proberen jou te stoppen. Zo krijg je af en toe te maken met een minigame, waarbij een alien een val probeert te bouwen voor een kitten die jij al gered had. Door sneller combinaties te maken dan de alien tegels kan leggen, zal jij jouw kitten kunnen beschermen. Tussen het bevrijden van de kittens door kan je een winkel bezoeken en leuke speeltjes voor de katjes kopen. Bezoek de katjes in het asiel, leer hun namen en hun karakters en neem lekker de tijd om met ze te spelen. Je kunt zelfs de asielen inrichten en er leuke slingers ophangen! Durf jij het aan om voor de schattige kittens op te komen en ze te bevrijden? Dwarsboom die gemene aliens en geef de kittens hun eiland terug!

Conclusie:Kitten Sanctuary is een schattig drie op een rij spel, waarbij je kittens moet redden van de gemene aliens. Deze buitenaardse wezens hebben vallen gebouwd van tegels en hier alle kittens in opgesloten! Maak combinaties met de tegels om de vallen kapot te maken, verzamel hiermee ook voedsel, melk en hout voor de geredde katjes. Geef de katjes een heerlijk leven in een asiel en geef ze speeltjes. Gebruik speciale tegels in je voordeel en speel minigames om de aliens te verslaan. Kan jij de aliens tegenhouden en alle katjes bevrijden? Ontdek het in Kitten Sanctuary!Kitten Sanctuary is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer 3 op een rij spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.