The LEGO Movie Videogame is niet de eerste en hopelijk ook niet de laatste LEGO game die ik review. Het grote verschil met de andere LEGO games is dat deze game gebaseerd is op zijn eigen LEGO film.
Laat ik meteen beginnen te zeggen dat ik de film nog niet gezien heb en dus ging ik de game redelijk blanco in. Ik heb uiteraard wat trailers gezien, maar daarbij is het tot nu toe gebleven. Het was even wennen om een LEGO game te spelen zonder bekend te zijn met de hoofdrolspelers. Uiteraard komen er wel bekende LEGO figuren in voor zoals Batman, maar hoofdpersonage Emmet en andere hoofdpersonages als Virtruvius en WyldStyle waren voor mij compleet nieuw. Virtruvius viel bij mij al meteen in de smaak, want de stem van Morgan Freeman in combinatie met het portalen springen deden mij vooral denken aan “Through the worm hole with Morgan Freeman” van Discovery Channel.


Enfin, het verhaal draait uiteraard om Emmet Brickowski. Emmet is de grote held, al weet hij dit zelf nog niet en de wereld weet het eigenlijk ook niet. Emmet houd zich in het dagelijks leven bezig met zijn baan als bouwvakker in Bricksburg. Alles gaat volgens plan en zijn bouwsels zijn dan ook altijd stap voor stap perfect uitgevoerd aan de hand van LEGO handleidingen. Emmet is dus saai.


Gelukkig komt Emmet WyldStyle tegen en zij neemt hem mee op een groot avontuur waar hij niet op zit te wachten. Lord Business heeft de Kragle (superlijm) gestolen van Virtruvius en is daar allerlei slechte dingen mee van plan. Virtruvius vertelt Lord Business over “The Special”, de beste Meester Bouwer ter wereld en uiteraard moet Lord Business die ook in handen zien te krijgen. Dan is er nog iets met een Relic dat vast zit op Emmet’s rug, Super Secret Police en een Bad Cop en het feit dat de Meester Bouwers denken dat Emmet “The Special” is. Feit is, je wordt in het begin al lekker middenin het verhaal gegooid en als je de karakters niet uit de film kent kan dit en het verhaal zelf een beetje verwarrend zijn. Pas aan het einde van chapter één vielen bij mij de LEGO stukjes een beetje op zijn plek. Alsnog springt de game van hot naar her en het verhaal vliegt alle kanten op.


Emmet, WyldStyle en Virtruvius springen van gebied naar gebied in het verhaal. Zo kom je in het Wilde Westen terecht, in een onder water wereld en in het erg bizarre Cloud Cuckoo Land waar ze Princess Uni-Kitty ontmoeten die net zo bizar is. Tussen het verhaal door krijg je minigames voor je kiezen, zoals het hacken van computers door een soort Pac-Man-achtige levels te voltooien. Ook moet je twee keer een heuse DDR game spelen. Persoonlijk ben ik altijd erg slecht hierin, maar deze varianten waren gelukkig erg simpel, misschien zelfs te simpel.De game in zijn geheel was naar mijn mening wat meer dan andere LEGO games op jongere kinderen gericht. Waar ik bij de LEGO Batman en Avenger games soms erg hard moest nadenken, kwam het in The LEGO Movie Videogame eigenlijk allemaal vanzelf. Een nieuw element wat ik wel erg leuk vond was het binnen een bepaalde tijd in elkaar zetten van LEGO voorwerpen aan de hand van instructies. Selecteer het goede LEGO blokje om een auto, kraan, of onderzeeër in elkaar te zetten en doe dit ook nog eens binnen een bepaalde tijd, zodat je zo min mogelijk LEGO muntjes verliest, want de teller trekt er steeds meer af. De bekende humor zat wel in de game, maar dit kwam vooral van Batman en een beetje van Emmet. De tussenstukjes komen rechtstreeks uit de film (hoe weet ik dat? Nou, dit weet ik van Laura) en zijn dus niet CGI geanimeerd. Dit was wel erg leuk om te zien.


De gevechten in de game werken wel zoals elke andere LEGO game. Iets waar ik mij eigenlijk rot aan erger bij elke LEGO game is het wisselen van poppetjes. Er is vast een hele makkelijke manier voor, maar ik pak altijd de verkeerde als ik snel wil wisselen. Bij deze game was het nog net even wat meer frustrerend, omdat je soms met groepen tot vijf poppetjes in je beeldscherm aan het rennen bent. Je vijanden bestaan voornamelijk uit de slaafjes van Lord Business zoals robots, Micro Managers en Skeletron. Uiteraard heeft elke held weer zijn eigen snufjes om je door de levels te helpen. Zo kan Emmet met zijn drilboor dingen stuk… drillen. Batman heeft uiteraard zijn Bat hook, Virtruvius heeft een gebrek aan angst, maar dit kan ook komen omdat hij blind is.


Uiteraard kan je weer lekker rondrennen, rijden en vliegen in de hub Bricksburg. Via verschillende portalen kan je de andere werelden weer betreden. In The LEGO Movie Videogame kun je overal in de hubs karakters kopen in plaats van vrijspelen. Voor een X-aantal LEGO muntjes heb je een Lord Vampire of Shakespeare. Ook kun je 21 paar broeken verzamelen in de wereld, 5 Golden Instruction Pages, 9 Hub Instruction Manuals en gouden en rode LEGO blokjes.


Over het algemeen vond ik The LEGO Movie Videogame qua verhaal erg verwarrend. De game is werkelijk all over the place en de doelstellingen van zowel de slechterik Lord Business als Emmet zijn een beetje vaag. Het komt een beetje over alsof ze zoveel mogelijk verschillende ervaringen en karakters in één game hebben willen proppen. Batman heeft nog de grootste rol gekregen als oude bekende, maar karakters als Gandalf, Wonder Woman en Green Lantern worden bijvoorbeeld aan het einde van de game er nog even twee seconden in gepropt. De tussenstukjes uit de film vond ik wel leuk om te zien en het gedeelte met Finn maakte het verhaal een stuk duidelijker. En ja, Finn laat ik bewust een beetje vaag, anders spoil ik misschien teveel. De muziek was behoorlijk irritant. Op sommige stukken zat ik zelfs te twijfelen om de tv te muten. Qua muzieksmaak kon ik mij alleen in Batman vinden. Als de film net zo chaotisch is als de game, sla ik hem denk ik liever over.

 

Heathers Score:

Gameplay: 7/10
Fun: 7/10
Levensduur: 8/10
Graphics: 7/10
Originaliteit: 6/10
Totaalscore volgens reviewer: 7

MsMarvel

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.