Diana duikt in de archieven en vertelt je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duik ik in het jaar 1995.
Game naam: Torin’s PassageGespeeld op: PCRelease jaar: 1995Uitgever: Sierra On-LineDeveloper: Sierra On-LineAantal verkocht: onbekendTorin woont bij zijn ouders en samen leven zij een rustig leventje. Totdat een slechte toverheks Torin’s ouders betovert. Torin wil de betovering opheffen en zijn ouders bevrijden. Daarvoor moet hij reizen naar “The Lands Below.” In zijn avontuur wordt hij geholpen door een vrolijk, paars beestje, Boogle genaamd. Boogle kan namelijk in verschillende vormen veranderen.


Deze game heb ik vroeger echt heel vaak gespeeld. Het was zo’n onschuldig verhaal en ik ben echt fan van Boogle. Er zat veel humor in en de puzzels waren te gek. Deze game staat nog in de kast bij mij en ik speel ‘m nog wel eens. Het meest leuke moment uit de game vind ik in het moeras. Dan moet je iets eruit halen en de puzzel/manier om dat te doen is best ingewikkeld. Althans, bij mij is het best vaak mislukt. Minpuntje aan het spel vond ik dat de karakters wat vlakker waren dan bij andere spellen van Sierra. Een beetje weinig pit. Je kon in een level stukken zien van een zogenaamde comedyserie The Bitternuts. Persoonlijk vond ik die dialogen echt te lang duren en de one-liners behoorlijk flauw. Desalniettemin is deze game echt de moeite waard, zeker als je point and click adventures leuk vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.