Dit keer een makkelijke DIY die je makkelijk kan aanpassen naar jou eigen smaak/stijl. Met deze DIY gaan we een deurmat maken en ik wilde Batman stijl, maar je kunt er iedere gewenste vorm voor gebruiken.In principe maakt het niet uit wat je op de deurmat wilt hebben, zolang het maar een redelijk oppervlakte heeft. Want erg precies kun je hiermee niet werken. Benodigdheden:- Sjabloon (omlijning uitgeprint op papier)- Kokos deurmat- Spuitbus verf- Afdek papier of plastic

Zoek op het internet naar de afbeelding die jij graag op je deurmat zou willen hebben. Ik heb tussen de Batman logo’s gekeken die ik het leukst vond. Hiervan heb ik twee verschillende groottes uitgeprint op iets dikker print papier. Ik was bang dat dunner papier te snel op zou waaien door de kracht van de spuitbus.

Knip de afbeelding uit zodat je een mooi sjabloon overhoud. Zorg dat je niet al te veel kleine lijntjes of hoekjes hebt, deze zullen makkelijker vervagen door de verf uit de spuitbus.

Nu ben je eigenlijk al klaar om de afbeelding op de mat te gaan spuiten. LET OP, zorg dat je het spuiten buiten doet of in een goed geventileerde ruimte. Ik heb het binnen gedaan, maar wel in een ruimte waar ik altijd knutsel. Er komt een hoop damp en nevel van de spuitbus af en je wilt niet je huis vol hebben met stipjes verf. Daarnaast zijn de meeste spuitbus dampen giftig voor je.

Plaats de afbeelding op de mat en dek de mat er om heen af met papier of plastic. Wil je eerst even zien of je afbeelding er een beetje goed uit komt te zien, maak dan een proefje op een stuk papier.Nu is het een kwestie van de spuitbus goed schudden en de verf erop spuiten. Hierna kun je het sjabloon verwijderen en eventueel nog een keer gebruiken op een ander stuk van de mat.

Laat de mat nu goed drogen, minimaal 24 uur. Test hierna met je handen of de verf goed droog is. Je wilt liever niet dat je gasten alle verf mee naar binnen lopen.

Plaats de mat bij de deur en je kunt genieten van alle positieve reacties van je visite.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.