Jaren geleden is het me gelukt om met Weight Watchers flink af te vallen. Helaas was de methode toen veel werk. Inmiddels hebben ze bij Weight Watchers handige middelen die het afvallen gemakkelijker maken. Deze week in plaats van een appcheck een app review.
De app maakt het mogelijk alles bij te houden wat je doet. Laat ik je eerst even uitleggen wat Weight Watchers is en wat de bedoeling is. Naar aanleiding van je lengte en gewicht krijg je een aantal pro-points toegekent. Pro-points zijn punten die je over de dag heen kunt gebruiken voor je eten. Al het eten wat te krijgen is en wat je klaarmaakt heeft een puntenaantal. Zo kost je een snee brood bijvoorbeeld 2 pro-points, net als een zakje cup-a-soup en een portie zoute stengels van 20 gram. Je avondeten kost vaak wat meer. Een pizza bijvoorbeeld zit boven de 15 punten, een portie ovenfrietjes ongeveer 8 tot 10 pro-points. Erg fijn aan het Weight Watchers systeem is: Je mag alles eten! Dus dat stukje chocola is echt geen verboden terrein, je moet alleen even goed tellen!

Zoals ik al omschreef was voorheen het afvallen via Weight Watchers goed te doen, alleen was het punten tellen niet gemakkelijk. Weight Watchers heeft hier de ultieme oplossing voor! Een app. Via de app kun je een dagboek bijhouden met alles wat je eet. Je zoekt het op, noteert het in je dagboek wanneer dat je het eet. De app zet er zelf het pro-points aantal bij en rekent voor je uit hoeveel je nog over hebt.
Vele producten staan al automatisch voor je uitgerekend in de app, zo staan er ook veel C1000 en Albert Heyn huismerken in. Maar uiteraard ook alle merkproducten zoals Heinz, Nutella, Lays, Blue Band, noem het maar op. Helaas heeft Weight Watchers niet alles voor je uitgeteld. Producten van de Lidl en de Aldi missen, ondanks dat veel mensen daar hun boodschappen halen in deze winkels. Maar om het je makkelijker te maken hebben ze een calculator toegevoegd. Om te berekenen hoeveel pro-points een product heeft vul je eerst een lijstje in met daarin hoeveel eiwitten, hoeveel koolhydraten, hoeveel vetten etc. een product bevat per zoveel gram. Als je dit gedaan hebt krijg je te zien hoeveel pro-points een product is. Kortom de app is een ideale toevoeging aan dit dieet.
In de tijd dat ik mijn eerste keer via Weight Watchers gewicht ging verliezen moest je wekelijks naar een bijeenkomst. Dit koste toen 10 euro per keer, je woog en vervolgens kon je blijven luisteren bij een bijeenkomst. Hier werd je van alles verteld, kreeg je tips en werden complimentjes uitgedeeld. Dit kan nog steeds maar tegenwoordig is Weight Watchers helemaal online te volgen. Je kunt nog naar bijeenkomsten, maar je kunt via de app en via hun website http://www.weightwatchers.nl/ enorm veel zelf.

De kosten van Weight Watchers zijn op dit moment €47,85 voor 3 maanden. De inschrijfkosten zijn gratis als je hiervoor kiest. Wil je ervoor kiezen per maand dan kost het je €45,90 dit zijn de inschrijfkosten van €29,95 + 1 maand €15,95. Eenmaal aangemeld dan zijn de kosten €15,95.

Op de website vind je recepten, tips qua voeding en beweging. Een voorbeeld van tips is als je bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat, ga niet met een lege maag winkelen of maak een lijstje waaraan je je kunt houden. Naast de supermarkt zijn er ook vele tips voor thuis, feestjes, op je werk, op reis of als je gaat uit eten. De tips spreken redelijk voor zich, maar zijn wel erg fijn en weer even verfrissend.


Mijn Dagboek: 21-10 t/m 28-10Zo mijn eerste weekje zit erop. Het was even pittig om te starten maar naar 2 dagen was ik al goed gewend om alles wat ik eet uit te tellen en te noteren. De app werkt hier goed in mee. Morgen mijn weegdag! Ben ontzettend benieuwd, mijn eerste streven is 5 tot 8 kilo eraf. Fingers croshed!Weegdag: -2,8 kilo! Trots op mezelf na deze eerste week en enorm veel zin om zo door te gaan. Op naar de volgende! 29-10 t/m 4/11Inmiddels zit mijn tweede week erop. Eigenlijk valt het me nog allemaal goed mee, die pizza die ik eigenlijk dacht te moeten laten staan, die mag ik gewoon eten! Het resultaat -0,2 kilo.5/11 t/m 11/11 Deze week heb ik een dipje, maar goed dat je een week extra hebt wat je over de week heen mag gebruiken. Helaas merkte ik deze week dat ik het deze week wel moeilijk had. Resultaat + 0,4 kilo12/11 t/m 18/11Na het slechte weekje weer lekker gestart met een nieuwe week, inmiddels heb ik de app goed onder de knie. Het is steeds gemakkelijker dingen toe te voegen en dingen op te zoeken qua eten. Deze week ging het weer een stukje beter mijn streefgewicht van 5 kilo eraf komt in zicht! Resultaat -0,5 kilo. 19/11 t/m 25/11 Deze week is me weer meegevallen. Het gaat nu even niet zo heel snel, maar ik blijf resultaat zien! De app heeft een fijne remind functie zodat je dagelijks je punten goed bijhoud. Resultaat -0,2. 26/11 t/m 2/12 Positief nieuws voor mij en mijn man! We verwachten ons tweede kindje, we gaan het de 19e december iedereen vertellen. Dus voor mij geen intensief Weight Watchers dieet meer, omdat ik bekend ben met zwangerschapsdiabetes. Geen probleem hoor! Ik ben wel blijven punten tellen, maar ben iets moeten gaan minderen met de zoetstof producten. Wist je trouwens dat je heerlijk kunt gourmetten terwijl je met Weight Watchers bezig bent? Je kunt hele gezonde hapjes maken voor jezelf met veel groente, wat kipfilet of eventueel varkenshaasje en een heleboel champignons. Laat het brood achterwege, want dat kost je veel punten. Ondanks alles een resultaat van -0,3 kilo. 3/12 t/m 9/12 Hoe me deze week vergaan is? Eigenlijk ziet mijn week schema qua pro-points er absoluut niet slecht uit. Ik blijf op dit moment wat hangen qua gewicht. Gelukkig ben ik erg misselijk de hele tijd, ideaal om toch wat gewicht kwijt te houden! Resultaat -0,5. 10/12 t/m 16/12 Mijn laatste week punten tellen. Ik heb besloten Weight Watchers onwijs te bedanken voor deze kans. Ik vind het onwijs jammer dat ik niet meer heb kunnen behalen, want het is gewoon een fijn systeem, ik raad het iedereen aan die op een gezonde, goede en haalbare manier gewicht wil verliezen aan. Na mijn bevalling ga ik weer starten! Voor nu ben ik stiekem wel trots op mijn tot nu toe behaalde resultaat. Vanaf dat ik begonnen ben tot nu ben ik 4 kilo af weten te vallen. Nu zorgen dat ik ze er vanaf ga houden de komende 7 maanden!

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.