Vandaag was het lekker regenachtig en nat in Nederland, en zo’n dag leent zich natuurlijk ideaal voor het spelen van spelletjes. Maar waarom een dag als deze niet nog leuker maken door met de PlayStation 4 te spelen.

Voordat ik de PlayStation 4 in handen kreeg moest ik nog wel door dit natte weer richting Amsterdam reizen, maar dat zou iedereen er voor over hebben. Zoals we van Sony gewend zijn, is de binnenkomst tip top in orde en kunnen we lekker wakker worden onder het genot van een goed kopje koffie. Ook de cakejes en de croissantjes liggen al klaar voor de mensen die nog trek hebben. Maar zodra je de ruimte rond keek kon ineens al die lekkernij je gestolen worden. Want daar stond hij dan, hoog op een sokkel: de PlayStation 4. We konden hem aanraken, we mochten hem oppakken, maar beter nog we mochten er op spelen. De slogan van dit moment is This is for the Players. Hiermee doelt Sony er letterlijk op dat alles wat de PlayStation kan en doet voor de echte spelers is. Na eigen zeggen hebben ze gehoor gegeven aan de fans, de gamer met hun kritische blik.

Maar natuurlijk schuifelde ik zo snel mogelijk naar de games, want ik wou wel eens met dit schatje spelen. En de eerste game waar ik een sprintje voor trok was natuurlijk Killzone. Onze eigen trots. Een lekkere stoel uitkiezen en mezelf er lekker in op krullen alsof ik thuis zou spelen, zo wou ik Killzone beleven. En zo heb ik hem dan ook beleefd in alle rust en lekker ontspannen. Wat een game is dat. Grafisch is het zeker te zien, dat hij voor de next-gen gemaakt is en ook de sfeer is weer zoals vanouds meeslepend. Na een uurtje moest ik toch van mezelf de controller neerleggen, want misschien waren er ook nog anderen die de game uit wilden proberen.Nu hield ik natuurlijk niet zo veel tijd meer over voor de rest. Gelukkig had ik de meeste games die hier beschikbaar waren al wel op de huidige generatie gespeeld. Maar dat je mij zelfs enthousiast krijgt voor een FiFa game komt niet heel erg vaak voor. Wat een verandering zit er toch in de grafische aspecten van de PlayStation 4 ten opzichte van de 3. Ook Battlefield 4 en Call of Duty: Ghosts zagen er verbluffend uit.

Natuurlijk kun je gamen met de PlayStation 4, maar de console is zoveel meer dan alleen maar een potje schieten. Zo heb ik een tijd terug een PlayStation Vita aangeschaft. En zoals bij velen waarschijnlijk het geval is, hij beland in de kast tot dat er een spel komt wat je heel graag wilt spelen en dan haal je er even een doekje over heen. Met de PlayStation 4 in huis kun je hem gewoon laten liggen en hoef je hem niet meer af te stoffen, want je kunt hem namelijk laten functioneren als een controller. Door het scherm zal het mogelijk zijn voor de developers hier of de game op te laten draaien, of extra dingen toe te voegen tijdens het gamen. Misschien gebruik je het wel als een rugzakje waar al je items in zitten. Maar ook als je net met je vrienden in een multiplayer potje zit, maar je moeten echt heel nodig naar de wc. Dan speel je het rondje toch gewoon af via de vita. Hiervoor hoef je overigens niet in de buurt te zijn van de PlayStation 4. Het zal natuurlijk niet bevorderlijk werken als je op verschillende netwerken speelt, maar het is een optie.Tegenwoordig raken we ook steeds bekender met live streaming zoals Twitch. Nu is dat nog allemaal best ingewikkeld en heb je dure apparaten nodig en best wel een beetje kennis. Dadelijk met de PlayStation 4 is het echt heel simpel en bijna in één druk op de knop gedaan. Via de Share button deel je een screenshot of een filmpje op je social media. Hij slaat automatisch de laatste 15 minuten gameplay op dus je hoeft niet continu iets aan te zetten, omdat je denkt dat er iets speciaals gaat gebeuren. En als je echt heel tevreden bent over je speelstijl dan kun je de hele wereld laten meekijken via een live stream op Twitch. Het zal geen functie zijn die ik vaak zal gebruiken waarschijnlijk, maar het is wel heel leuk dat het zo makkelijk gaat. En het delen via social media dat is wel iets wat ik erg leuk vind.

De hele dag heeft mij in ieder geval enthousiast gemaakt over de PlayStation 4 en gelukkig hoeven we niet heel erg lang meer te wachten. Nog iets meer dan een week en alle Facebook profielen staan vol met screenshots en video’s van PlayStation activiteiten. Ik kan niet wachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.