“Ben jij verantwoordelijk?” Tijdens mijn meest recente sollicitatiegesprek werd me deze vraag gesteld. En hoe langer ik erover nadenk, hoe moeilijker deze vraag wordt.
Wanneer ben je verantwoordelijk? Ik heb geen kinderen, ben niet getrouwd en geen vaste baan. Ik heb wel een hypotheek en twee katten die na veertien jaar nog steeds leven in goede gezondheid. Telt dat? Toen de film 101 Dalmatiërs van Disney uitkwam, ontstond er een run op Dalmatiër puppy’s. Kinderen en ouders die het toch wel heel leuk leek, om zo’n schattig hondje in huis te hebben. Dat zo’n hondje groot wordt en dan wel veel aandacht, eten en beweging nodig heeft, wordt nog wel eens vergeten. Nintendo kreeg medelijden met al die gevlekte hondjes in het asiel en heeft Nintendogs en Cats ontworpen. Om mensen die geen hond of kat kunnen nemen vanwege financiën, allergieën of gebrek aan ruimte, toch het genot van een huisdier te kunnen bieden. En erg handig om te testen of jij (of een familielid) wel toe bent aan een huisdier. Het digitale huisdier heeft namelijk dezelfde zorg nodig als een gewone hond of kat. Voeren, spelen, opvoeden, het hoort er allemaal bij. Het huisdier reageert zelfs op je stem. Het enige verschil is dat je digitale pup niet om je aandacht kan vragen, zolang je DS uitstaat. Een echte hond of kat kun je niet uitzetten. Misschien is dat een goede test voor het asiel of de fokker. Hier heb je een DS met digitale honden en katten. Als die over twee weken nog leven en gelukkig zijn, dan kun je een echte meenemen. Dat is dan trouwens wel de gaafste achievement die je kunt verdienen.

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.