Straks komt De Sims 4 uit en natuurlijk zijn we bij Female-Gamers al druk aan het filosoferen over wat er allemaal in zou kunnen zitten qua innovatie. Ook zijn er dingen die wat mij betreft in die game moeten zitten, zoals de mogelijkheid een recap te krijgen.
Soms speel je een game maanden niet, om hem vervolgens weer weken niet los te kunnen laten. Voor mij is Professor Layton bijvoorbeeld zo’n game, maar De Sims heeft ook een lange tijd die positie gehad. Alleen weet je bij De Sims nooit waar je ook weer mee bezig was…Daar vind ik dat die game moet worden voorzien van een recap, zoals dat ook in Professor Layton gebeurt. Het maakt niet uit hoe lang je Hershel en Luke niet hebt gezien, zodra je de game start wordt er in het kort verteld wat er ook weer allemaal speelde zodat je gemakkelijk het spel weer kunt oppakken bij waar je gebleven was.In De Sims ben je vaak met zoveel dingen tegelijk bezig, dat het uberhaupt moeilijk is om te bedenken waar je mee bezig was. Zelfs als er slechts een dagje of twee tussen je speelsessies zit. Daarom vind ik dat De Sims 4 een recap-optie nodig heeft. Je hoeft het niet te gebruiken als je dat niet wil, maar als je toch nieuwsgierig bent waar je ook weer mee bezig was de vorige keer, dan vertelt de game je kort even per Sim wat hij aan het doen was.Zeker omdat De Sims 4 veel soap-achtiger wordt door de toevoeging van de emoties en gevoelens, past zo’n “vorige keer in Goede Tijden, Slechte Tijden” er wat mij betreft heel goed bij. Het is grappig om je eigen werk dan ook nog even naverteld te zien worden, maar het is vooral gewoon handig als je level uit meer bestaat dan alleen je Sims.We zullen het komende jaar wel vaker spuien wat wij zouden willen zien in De Sims 4. Heb jij er al over nagedacht wat een toffe innovatie zou zijn?

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.