Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het drie-op-een-rij spel Dreams of a Geisha.
Ichisumi heeft lang gedroomd van een leven als Geisha. Na lang werken is het haar gelukt om een echte Geisha te worden, maar de cultuur van de Geisha’s wordt bedreigd. De kunsten van de Geisha’s worden steeds minder beoefend en tempels verdwijnen. Steeds meer cultuur en geschiedenis gaat verloren en het veilige leven van een Geisha wordt steeds onzekerder. Ichisumi wil dit veranderen en heeft jouw hulp nodig! Na je naam ingevuld te hebben en gekozen te hebben voor de ontspannen modus of de modus op tijdsdruk neemt Ichisumi je mee op een avontuur naar de vier tempels, en je begint bij de Lentetempel. Elke tempel heeft een ander speltype, en de Lentetempel begint met de Wisselmodus.

Eenmaal in de Lentetempel begin je met je eerste puzzel. Wanneer je drie of meer stenen op een rij maakt zullen ze verdwijnen. Het doel van de levels is dat je de stenen met de gouden achtergrond laat verdwijnen. Tijdens het level kan het voorkomen dat je even geen combinaties ziet. Je kunt dan gebruik maken van twee pijlen waarmee je het bord naar links of rechts kan draaien. Op die manier zal je een nieuwe kijk op het bord krijgen en zie je misschien weer nieuwe combinaties. Af en toe kan het voorkomen dat er een lege tegel op het bord komt. Je kunt dan het bord draaien om deze tegel weer te vullen. Nadat alle gouden stenen weg zijn zullen er in het level een sleutel en een kist verschijnen met een aangegeven pad. Het level is al voltooid maar als je ervoor kiest om de sleutel naar de kist te verplaatsen krijg je extra punten. De punten zal je nodig zijn om de volgende tempel vrij te spelen, dus als je extra punten behaald is de volgende tempel eerder beschikbaar. Om de sleutel naar de kist te verplaatsen zal je combinaties onder de sleutel moeten maken. De sleutel kan alleen naar beneden bewegen en je zult het bord behendig moeten draaien om de sleutel de juiste kant op te laten bewegen.

Na ieder level krijg je een puzzelstukje, die je later nodig zult hebben om een puzzel te voltooien. Wanneer je genoeg punten hebt verzameld hebt wordt de volgende tempel beschikbaar om daar levels te spelen. De volgende tempel is de Zomertempel met de Knalmodus. De knalmodus is een nieuwe manier om levels uit te spelen waarbij je groepjes van dezelfde tegels weg moet klikken, in plaats van ze te verplaatsen om groepjes te maken. Bij levels zijn er verschillende bonussen op te laden door veel combinaties te maken met de tegel die bij de bonus hoort. Een bonus kan bijvoorbeeld een hamer zijn die een gouden tegel kapot kan maken. Deze bonussen zijn gemakkelijk als er nog een gouden tegel is die je maar niet kapot krijgt. Doordat iedere tempel een andere spelmodus heeft is Dreams of a Geisha er veelzijdig en heeft voor iedereen wat wils. Iedere tempel heeft drie puzzels waarvoor puzzelstukjes verzameld kunnen worden wat ook voor een welkome verandering zorgt. Alle levels hebben rustgevende Japanse muziek die perfect bij het thema passen. Lukt het jou om alle levels te voltooien, de puzzels te maken en de kunsten van de Geisha’s te redden?

Conclusie:Dreams of a Geisha is een veelzijdig drie-op-een-rij spel waarbij de Geisha Ichisumi je om hulp vraagt. Speel in vier verschillende tempels vele levels en maak puzzels om de kunsten van de Geisha’s te redden. Iedere tempel heeft een andere spelmodus en zorgt hiervoor voor veel afwisseling. De levels hebben pijlen waarmee je het bord kan draaien wat handig kan zijn als je geen combinaties meer ziet of lege stenen moet vullen. Tussen de levels door zijn er puzzels te maken met puzzelstukjes die je zelf hebt gevonden in levels. De tegels hebben typische Japanse voorwerpen of symbolen en de levels worden begeleid door rustgevende Japanse muziek. Is het je allemaal niet spannend genoeg? Dan kan je bij de instellingen de modus veranderen van ontspannen naar tijdsdruk voor wat extra uitdaging. Neem jij de uitdaging aan en help jij Ichisumi met het redden van de cultuur van de Geisha’s?Dreams of a Geisha is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer 3 op een rij spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.