Met de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft komen er ook weer raids en dungeons bij. Er wordt gestart met zeven nieuwe dungeons. Deze bestaan uit drie dungeons voor het levelen en drie dungeons voor level 100.
Een van deze dungeons is UBRS, Upper Blackrock Spire! In de nieuwe uitbreiding is UBRS een dungeon voor het levelen en is er ook een Heroic versie. Alle dungeons hebben bovendien een Normal, Heroic en een Challenge Mode.Met de nieuwe uitbreiding komen er twee nieuwe raids bij: Highmaul en Blackrock Foundry. Samen bevatten deze twee raids 16 nieuwe bosses. Daarnaast zijn er natuurlijk weer nieuwe world bosses te vinden!Het flex raiden is Blizzard erg goed bevallen in patch 5.4, maar met de 10 vs. 25 structuur zijn wel wat problemen. Bijvoorbeeld om de spelers gelijkwaardig te belonen en de moeilijkheidsgraad gelijkwaardig te houden. Blizzard ziet in flex raiden echt de toekomst. Het tunen van spelers (items hoger of lager waarderen) gaat al veel beter dan bij het testen van flex. De bedoeling is dat spelers straks ook gewoon met 10, 13, 19 of 23 spelers kunnen spelen. Gewoon het aantal spelers dat een groep beschikbaar heeft.Raiders onder ons zullen het ongetwijfeld meegemaakt hebben: spelers die opeens weg zijn wanneer de boss gepulled wordt en je nog maar met een man of 22 staat in plaats van 25. Eerder bleef de moeilijkheidsgraad van de boss hetzelfde, maar met flex veranderd de moeilijkheidsgraad wanneer de groep verandert van grootte. Niet meer eindeloos wachten tot de groep weer op 25 personen zit.Voor de echte hardcore raiders die de uitdaging zoeken, is flex raiden minder geschikt. Het is niet echt heel relaxt wanneer je de ene boss met 17 en de andere boss opeens met 14 man moet doen. Onderstaand screenshot laat zien wat de verschillen zijn voor het nieuwe raiden met het oude raiden:

  • Raid Finder, Normal en Heroic wisselen flex tussen de 10 en 25 man
  • Hardcore raiders kunnen hun hart ophalen met de ultieme raiding challenge: Mysthic. Mysthic is niet flex, maar staat vast op 20 man.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.