Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Suburban Mysteries – The Labyrinth of the Past.In Suburban Mysteries – The Labyrinth of the Past ga jij als Sarah naar het huis van je tante. Op een briefje lees je dat ze niet thuis is, maar dat er een brief van je broer is bezorgd. In de brief van je broer staat niet veel bijzonders, maar hij spreekt over een herinnering van vroeger waarbij jullie geheimschrift gebruikten. Normaal spreekt je broer nooit over herinneringen van vroeger en je maakt je zorgen. Jij gaat als Sarah op zoek in het huis van je tante naar een verklaring voor dit verschijnsel. Na enige tijd zoeken en een aantal gebruiksvoorwerpen later ontdek je dat er achter op de brief van je broer een bericht staat gecodeerd in onzichtbare inkt. Met behulp van een decoder die je in je verstopte dagboek houdt, lees je dat je broer je om hulp vraagt. Er gebeuren rare dingen en hij maakt zich grote zorgen. Hij vraagt je om zo snel mogelijk naar hem toe te komen. Sarah stapt meteen op het vliegtuig, onderweg naar het huis van haar broer.

Het huis van Sarah’s broer is helemaal vervallen en het is er een rommeltje. Op de intercom is gehijg te horen en er loopt een schim door het huis. Er is duidelijk iets mis, maar wat? De deur zit op slot en je zult een sleutel moeten vinden. Met behulp van veel zoeken zal je voorwerpen vinden die in je inventaris geplaatst worden. Deze voorwerpen kan je later in het spel gebruiken om bijvoorbeeld deuren te openen, puzzels compleet te maken en nieuwe geheimen te ontdekken. Soms zal je muis veranderen in een tandwielen, wat betekend dat er een actie uit te voeren is. Een actie zal kunnen bestaan uit het voltooien van voorwerpen die kapot zijn of waar gedeeltes van missen of er zit iets op slot en je moet het voorwerp los maken. Na het zoeken van alle voorwerpen op een lijst kan het gebeuren dat er in dezelfde omgeving nog steeds voorwerpen te pakken zijn die niet op de lijst stonden. Hierdoor wordt het spel nog moeilijker en uitdagender en zal je goed je ogen open moeten houden!

Af en toe zal je minigames tegenkomen die je moet oplossen voordat je verder kunt met het verhaal. De meeste minigames missen onderdelen die je eerst moet vinden voordat de daadwerkelijke minigame opgelost kan worden. De minigames zijn van verschillende moeilijkheden en kunnen erg uiteenlopend zijn. Naast minigames zijn er ook video’s die de verhaallijn vertellen. De video’s zijn soms gespeeld door echte mensen, soms in stripboek stijl en af en toe geanimeerd. Hierdoor wordt de verhaallijn op een unieke wijze verteld en lijkt het spel echter dan ooit. Sarah komt in vele problemen en zal veel uitdagingen moeten doorstaan om haar broer te redden. Zijn hele gezin is ontvoerd en hij is spoorloos. De persoon die hierachter zit doet er alles aan om het jou moeilijk te maken, kan jij dit avontuur aan?

Conclusie:Suburban Mysteries – The Labyrinth of the Past is een erg spannend zoek en vind spel waarin Sarah’s broer spoorloos verdwenen is en zijn gezin is ontvoerd. Help Sarah met het zoeken van haar broer en het overwinnen van dit spannende avontuur. Suburban Mysteries – The Labyrinth of the Past zit boordevol met minigames, puzzels en verborgen voorwerpen die zich niet gemakkelijk laten vinden! De verhaallijn wordt op geheel unieke wijze verteld door video’s met echte mensen, soms door animatiefilmpjes en af en toe ook met een stripboek stijl. De verhaallijn heeft meerdere onverwachte wendingen, is spannend en de sfeer van de omgeving sluit hier naadloos op aan. Kan jij als Sarah je broer en zijn gezin redden? Vind jij alle aanwijzingen en kan jij de persoon vinden die achter al dit kwaad zit? Ontdek het in Suburban Mysteries – The Labyrinth of the Past!Suburban Mysteries – The Labyrinth of the Past is helaas op Denda Games nog niet te krijgen. Voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.