Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het drie-op-een-rij spel Hello Venice.Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het drie-op-een-rij spel Hello Venice. Lang geleden was er een prachtige tuin in Venetië die van Sacrobosco Grimani was. Hij was een mysterieuze man waarvan het gerucht in Venetië ging dat hij een tovenaar of alchemist was. Zijn bloemen bloeiden het hele jaar door en men zei dat onder deze bloeiende bloemen magische schatten verborgen lagen. Sacrobosco stierf en nam het geheim van zijn bloementuin met zich mee. Tot vandaag weet niemand of er daadwerkelijk schatten onder de bloeiende bloemen lagen. De jonge Ciro wil ook een alchemist worden en wanneer hij en zijn moeder een brief krijgen dat zij de erfgenamen van de tuin zijn, vertrekken ze meteen! De tuin is erg verwaarloosd door de jaren heen en zal volledig opgeknapt moeten worden. Jij helpt Ciro en zijn moeder de tuin in zijn voormalige glorie te herstellen en het mysterie van de schatten te ontrafelen.

Adda, de moeder van Ciro heeft ontdekt dat er water diep in de grond zit en dat dit water naar de fonteinen in de tuin geleid kunnen worden. Hiervoor zal je drie op een rij levels moeten voltooien. In ieder drie op een rij level zal je bij de bron van het water moeten beginnen en je een weg banen richting de fontein aan de andere kant van het level. Door combinaties te maken van drie of meer tegels zullen de tegels breken en water doorlaten. Aan de zijkanten van ieder level zijn allerlei planten te vinden. Als je water langs deze planten leid door tegels aan de rand te breken, zullen de bloemen in bloei komen te staan en krijg je geld. Het geld wat je in de levels verzameld kan je gebruiken om de tuin op te knappen! Na ieder level krijg je de mogelijkheid om de tuin van Sacrobosco te bekijken. In de tuin zie je Ciro en Adda lopen en kan je de verbeteringen aan de tuin zien. Tussen de levels door krijg je de kans om voor de tuin bloemen, bankjes en andere ornamenten te kopen. Van ieder onderdeel zijn meerdere versies, dus je kunt zelf beslissen welke bloemen jij het mooist vind in de tuin!

Tijdens de levels zijn vele power-ups te verdienen die je kunnen helpen het water gemakkelijker bij de fontein of de bloemen te krijgen. Om de power-ups te activeren zal je genoeg combinaties moeten maken met de kleuren die bij de power-up horen. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de troffel power-up, die een tegel voor je kapot kan maken. Hello Venice heeft twee spelmogelijkheden: ontspannen en tijdslimiet. Zo kan je zelf kiezen of je rustig aan wilt doen of wat meer uitdaging wilt door tegen de klok te spelen! Af en toe zal je genoeg levels hebben gespeeld om de zonnewijzer op te laden. Als de zonnewijzer opgeladen is kan je voor één van je buren de tuin opknappen voor extra geld. De tuin van de buren is op te knappen in time management mode waarbij je bloemen moet planten en water geven. Als de bloemen in bloei staan kan je ze plukken en daar krijg je geld voor. Als je genoeg geld hebt kan je de fontein van de buren repareren en heb je de minigame gewonnen. De buren betalen je dan een bedrag om aan je eigen tuin te spenderen. Lukt het jou om de tuin van Sacrobosco op te knappen en als erfgenamen achter het geheim van de eeuwig bloeiende bloemen te komen?

Conclusie:Hello Venice is een vrolijk spel waarbij je de eeuwenoude tuin van Sacrobosco op gaat knappen. Dit doe je samen met de erfgenamen van Sacrobosco: Adda en haar zoontje Ciro. Door in de vele levels het water van de bron naar de fonteinen te leiden zal je geld verdienen om bloemen, bankjes en andere ornamenten voor je tuin te kopen. Met de vele kleurrijke levels, spannende time management minigames en relaxed shoppen voor je tuin is dit spel zeer veelzijdig. Is het je allemaal te hectisch? Dan kan je het spel in de ontspannen modus spelen. Is het niet uitdagend genoeg? Speel dan het spel met een race tegen de klok! Kan jij samen met Adda en Ciro het geheim van Sacrobosco ontrafelen en achter de waarheid van het mysterie komen? Waarom bloeien de bloemen van Sacrobosco het hele jaar door en heeft het te maken met de geruchten over grote schatten? Ontdek het allemaal in Hello Venice!Hello Venice is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €4,99 zelf kopen. Ook voor meer 3 op een rij spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.