Ontwikkelaar Platinum Games bekend van onder andere Vanquish, Metal Gear Rising: Revengeance en Bayonetta komt met The Wonderful 101. Een vreemde titel als je kijkt naar het rijtje van overige games die ze hebben uitgebracht.In The Wonderful 101 wordt de aarde aangevallen door aliens (de GEATHJERK, ja die ja!) voor de 3e keer op een rij. 40 jaar geleden waagde de GEATHJERK hun eerste poging om de aarde over te nemen. In reactie hierop heeft de aarde de centinels opgericht. 20 jaar later kwam de tweede poging om aarde over te nemen, maar ook hier faalde zij daarin. Nu zijn ze weer terug met hun grootste leger macht tot nu toe en is het aan de Wonderful 100 om ze te stoppen. Nee, 100 is geen typefout, want er zijn in totaal maar 100 heroes. Jij vervult de taak van persoon nummer honderd en een. Het is jouw taak om hun allen samen te brengen.

Tijdens de game zal je veel van de Wonderful 101 leden tegen komen en zullen zij jouw team ook joinen om te helpen in het gevecht tegen de GEATHJERK. Echter zullen niet alle leden van het heldenclubje een overduidelijke rol in de game krijgen. Je krijgt toegang tot zeven leden die een rol in het verhaal hebben. Elk van deze zeven leden heeft een geheel eigen karakter, wat tijdens de game mooi naar voren komt. Wonder Red is de leider van het groepje helden en pas sinds een maand lid van The Wonderful 100.Wonder Blue is op zijn teentjes getrapt dat Red, die pas een korte tijd bij The Wonderful 100 zit de leider is. Wonder Pink is de enige vrouwelijke heldin van ons groepje van zeven. Hiernaast heb je ook nog beschikking tot Wonder Green, Wonder Yellow, Wonder White en Wonder Black.

Elk lid van de hoofdrol spelers heeft zo zijn of haar eigen super kracht. Om beschikking tot deze super kracht te krijgen, is het de bedoeling dat je een symbool op de Wii u pad tekent. Voor Wonder Green moet je een L vorm op de pad tekenen om beschikking te krijgen tot zijn gun. Wonder Pink beschikt over een zweep die je krijgt door een S te tekenen. Wonder Red krijgt een gigantische vuist die je kan krijgen door een rondje te teken op je pad. Zo heeft elk van de zeven helden een eigen teken die je moet tekenen. Je kan ze ook tekenen door je rechter analoge stick te gebruiken. Alleen is het voor mij gebleken dat tekenen met de stylus op de pad wat makkelijker gaat.

De sterkte van je krachten ligt aan hoe groot jij de lijnen tekent. Hoe meer ´helden` je in je team hebt zitten, hoe groter je de lijnen kan maken. Met deze ´helden` worden niet alleen The Wonderful 100 bedoelt, maar ook burgers die je moet redden. Tijdens missies zie je her en der burgers staan, die gered moeten worden. Als je deze hebt gered komen zij bij jouw team, als een soort van tijdelijke helden. Het kan namelijk gebeuren dat je bij een bepaald stuk een ladder moet maken, waarna je vervolgens het volgende stuk kan bereiken. Om deze ladder te maken moet je een lijn tekenen, waarvoor jij je helden nodig hebt. Hoe meer helden, hoe langer de lijn. Als je gebruik wilt maken van Wonder Red zijn gigantische vuist, is het handig om een zo groot mogelijk cirkel te tekenen, zodat zijn vuist ook zo sterk mogelijk is.

Uitleg in The Wonderful 101 is erg schaars en voor sommige mensen is dit waarschijnlijk een goed punt. Zelf ben ik er wat minder blij mee. Er is weinig uitleg over de game, je mag het zelf uitzoeken. Nu vind ik dat niet zo heel erg, maar in het begin van het spel zat ik al gauw vast omdat ik geen idee had hoe ik een ladder moest tekenen om van punt A naar punt B te moeten komen. Toen ik er uiteindelijk achter was hoe ik het moest tekenen, was het nog een kwestie van goed tekenen. Ook bij vijanden is het vaak de vraag hoe je ze moet uitschakelen en duurt het ook vaak een paar keer voordat je er echt achter bent, hoe je ze nou precies hebt uitgeschakeld.

Het spel begint op de moeilijkheidsgraad normaal, maar normaal is in dit geval ook al vrij pittig. Deels omdat er geen uitleg is en je vaak zelf moet bedenken hoe je iets moet doen. Heel vaak lig ik al ergens dood, voordat ik in de gaten heb dat ik tegenover een nieuwe vijand stond. Het spel gaat erg vlug en bevat vrij veel chaotische situaties. Als je na verloop van tijd zo vaak dood bent gegaan op een stuk of gewoon niet verder komt omdat je niet weet wat je moet tekenen, is het veiliger om de game even weg te leggen. Maar dit zijn ook juist dingen die The Wonderful 101 juist leuk maken, het is uitdagend en vernieuwend. Het kan leuk zijn om uit te dokteren hoe je nou precies ergens langs moet om burgers te redden. Of te ontdekken hoe je een nieuwe vijand moet verslaan. En als je dan bijna dood bent nadat je een nieuwe vijand hebt verslagen, herstelt je levensbalk zich niet vanzelf. Iets wat soms ook frustrerend kan worden. Om te genezen moet je in de wereld opzoek gaan naar ingrediënten die her en der verspreid liggen. Deze kan je vervolgens met elkaar mixen om een geneesmiddel te maken. Svenja’s score:Gameplay: 7,5/10Fun: 8/10Levensduur: 8/10Graphics: 8/10Originaliteit: 9/10Totaalscore volgens reviewer: 8,1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.