Op Gamescom wordt er vooral geschreeuwd over Titanfall en WatchDogs, maar Didi en ik besloten bij EA eens een kijkje te nemen naar het vervolg op Peggle, dat Peggle 2 gaat heten.

Hoewel die naam niet echt verrassend is, was de game dat op zich wel. Natuurlijk wordt er aan de basis van de gameplay weinig veranderd, want Peggle is immers zo verslavend omdat het zo lekker in elkaar zit, daar moet je als ontwikkelaar niet teveel aan veranderen, toch waren er wel hele leuke nieuwigheidjes te vinden. Voor de mensen die niet bekend zijn met Peggle, deze mobiele game draait om het schieten van een balletjes richting allerlei gekleurde blokjes. Bepaalde blokjes moeten worden weggespeeld en je moet tegelijkertijd proberen om een highscore te krijgen door je bal zo tactisch mogelijk te schieten. Als hij daarna ook nog in de heen en weer bewegende pot valt, gaat je score als een gek omhoog, maar dat zijn vrij zeldzame momenten en aangezien je niet altijd even veel controle hebt over je bal, ook geen zaken waar je de game om speelt. Het draait allemaal om het wegspelen van de blokjes, de ‘pegs’. Peggle speel jij, maar naast je staan de Heroes die je af en toe te hulp kan schieten. Als je een bepaald aantal punten hebt gehaald, dan word je Peggle Master en gaat bijvoorbeeld de blauwe eenhoorn Bjorn over tot een soort gekte waardoor je in een keer nog makkelijker harde punten scoort. Naast Bjorn is er nu ook een soort gothic-achtig meisje Luna die meer een soort magische krachten heeft die tot uiting komen als je een bepaalde score haalt.

Je blijft doorspelen, want er zijn een soort achievements te halen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan dingen als ‘speel dit level uit met een x aantal balletjes’. Als je de game dus nog niet verslavend genoeg vond, dan wordt hij bij dezen aanzienlijk moeilijker om te weerstaan. Het leuke is dat je nu dus ook bepaalde levels opnieuw speelt, als je nog niet alle gevraagde opdrachten weet te voltooien.Een heel belangrijk aspect aan Peggle is altijd de muziek geweest, en die is ook in Peggle 2 weer duidelijk aanwezig. Zo blijkt Bjorn keiharde rocker te zijn met zijn manen headbangend, en past de muziek zich zelfs enigszins aan aan jouw spelgedrag. Ook de Heroes passen zich aan aan hoe jij speelt, want Bjorn gaat zielig kijken en op zijn tanden bijten als het spannend wordt. Je kunt het irritant vinden, maar ik vond het eigenlijk heel schattig en zo voel je je iets minder alleen tijdens het gamen.Er valt verder niet heel veel over de game te melden, omdat hij in de basis uiteraard enorm hetzelfde is gebleven. Het is een spel dat je fantastisch vindt, of liever links laat liggen en die wereld van Bjorn maakt mij zo vrolijk, dat ik absoluut bij die eerste partij hoor. En ik blijf toch graag Pegglen met Bjorn, want die heeft een hele regenboogwereld ten opzichte van de duistere doodse wereld van Luna. Veel aantrekkelijker toch? Peggle 2 komt als het goed is later dit jaar uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.